The girlfriend effect: Dit is waarom mannen vaak knapper zijn in een relatie

Oeh la la!

Hot, hotter, hotst. Is het je ook weleens opgevallen dat mannen vaak knapper zijn in een relatie? Yay, right – dat is the girlfriend effect! Van een smooth skin tot een fabulous kledingstijl en een fresh coupe. Vrouwen hebben nu eenmaal een goed effect op mannen.

Razend populair

Veel happy couples delen video’s van the girlfriend effect op TikTok. Het is razend populair, want deze filmpjes worden al bijna 95 miljoen keer bekeken op het social media platform. Benieuwd wat the girlfriend effect betekent? We vertellen je meer.

The girlfriend effect

Op social media – en vooral op TikTok – krijgen we dagelijks de leukste video’s te zien. Als het gaat om de beste lifehacks en de nieuwste fashion en make-up trends is TikTok de place to be. Ook nu gaat er weer een geweldige video viraal op TikTok: the girlfriend effect.

Als je vriend of je man zijn uiterlijk aanpast wanneer jullie officieel een relatie hebben, heb je te maken met the girlfriend effect. Wij, als vrouwen worden per direct een personal assistant als het gaat om kleding, huidverzorging en kapsels. Sommige mannen kunnen zich van zichzelf al goed stijlen, maar het zijn toch vaak de vrouwen die hen een glow up geven.

@stellabellakate he’s gonna kill me for posting this but i definitely win this trend. #girlfriendeffect #fyp #trend ♬ original sound – Aileenchristineee

Kritiek

We maken van onze hubby een knappe, modieuze én charmante man. Onbewust of bewust: we doen het allemaal. Echter is hier soms wel enige kritiek op. Mannen krijgen door the girlfriend effect niet de gelegenheid om te experimenten met hun eigen stijl, volgens enkele TikTokkers. “Deze mannen zien eruit als een standaard Zara-model, waar is hun persoonlijkheid naartoe?”, vraagt iemand in een video.

Ook volgens een fashion student helpen veel vrouwen hun partner niet om hun persoonlijke stijl te ontdekken. “Ze vertellen hun vriendjes gewoon wat ze moeten dragen en ontdoen zich van elke vorm van persoonlijke stijl die deze jongens voor zichzelf hebben opgebouwd.” Misschien moeten we in vervolg onze partner eerst vragen wat ze er zelf van vinden, om toch ons steentje te bij te kunnen dragen.

Tekst: Fem Fem | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws