De herfst is begonnen: zo pas je je skincare aan op het seizoen

Een nieuw seizoen vergt een iets andere skincareroutine.

Het is fall season! De warme truien kunnen weer uit de kast en je UGG’s mogen weer aan. Maar wist je dat het tijdens een seizoenswisseling ook belangrijk is om je skincareroutine daarop aan te passen? We leggen je uit waarom.

Hydrateren

In de herfst is het belangrijk om verzorgingsproducten te gebruiken die zachte en hydraterende formules hebben. Waarom? Om uitdroging te voorkomen, die vaak wordt veroorzaakt door zowel binnen- als buitenlucht.

“In de herfst worden de temperaturen lager en daalt de luchtvochtigheid. Er kan ook een frisse wind waaien en de verwarming zorgt voor een droge warmte – en al deze factoren kunnen bijdragen aan het uitdrogen van onze huid”, legt dermatoloog Dr. Hadley King uit aan InStyle.

Toevoegen of bewaren

Het is dus belangrijk om je huid te blijven hydrateren om uitdroging te voorkomen. Benieuwd welke huidverzorgingsproducten je het beste in het najaar kunt gebruiken? Hieronder een paar tips.

Toevoegen:
• Crèmige reiniger: ondersteunt en beschermt de huidbarrière.
• Hyaluronzuur serum: helpt vocht vast te houden.
• Vochtinbrengende crème: is zwaarder dan een lotion en daardoor effectiever om het vochtgehalte in de huid te sluiten.
• Hydraterend masker: om irritatie te verzachten en te minimaliseren, terwijl de huidbarrière versterkt.
• Hydraterende toner: ga voor een hydraterende en verzachtende formule die alcoholvrij is. Zorgt voor diepe hydratatie en verheldering van de huid.

Bron: Marie Claire, Happy in Shape | Beeld: Adobe stock

Laatste nieuws