Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De Grazia-redactie test vier populaire lipverzorgingsproducten

Dit zijn onze bevindingen.

Untitled design - 2

Een goede lippenbalsem is – met name in de winter – geen overbodige luxe. Met fijne lipverzorging kun je droge en schrale lippen door guur weer voorkomen. Daarom besloot de Grazia-redactie vier populaire lipverzorgingsproducten te testen.

Lip Touch

Redacteur Wendy test de Lip Touch van hannah.

€14,99

Hoe smeert-ie: “Heerlijk zacht en smooth. De lipbalm is supergemakkelijk aan te brengen en je hoeft maar één keer langs je lippen te gaan om het gewenste effect te bereiken: een lekker zacht en verzorgd gevoel."

Hoe voelt de balm: “De Hannah Lip Touch geeft totaal geen vettig gevoel. Je merkt wel dat je de lippenbalm op hebt, maar je ervaart geen plakkerig gevoel. Daarnaast ruikt de balm ook nog eens lekker (vanille, volgens mij) en hij trekt snel in zonder direct weer uit te drogen."

Doe de balm wat-ie belooft: “Wat ik vooral heel fijn vind aan de hannah Lip Touch is dat-ie je lippen enorm soepel houdt zonder dat je constant aan het smeren bent. Hannah belooft 'voelbaar meer souplesse, vochtherstel en compactheid van de lippenhuid' en die belofte wordt wat mij betreft waargemaakt. Soms hoef ik maar twee keer per dag te smeren om kloofjes en gevoelige lippen tegen te gaan; een enorm verschil met andere balms die ik in het verleden gebruikt heb."

Jay or nay: "Jay! Na een jarenlange lippenbalmverslaving mét de bijkomende problemen (droogheid, schrale lippen en kloofjes) is de hannah Lip Touch echt een verademing. Ik ben fan!"

Everon lippenbalsem

Redacteur Sanne test de Everon Lippenbalsem van Weleda.

€4,99

Hoe smeert-ie? "Heel soepel. Dankzij de stick smeert hij net zo makkelijk als een lippenstift. Ideaal!"

Hoe voelt de balm?
"De balm voelt lekker licht. Door het dunne laagje voel je ‘m amper zitten en zijn je lippen niet vettig, maar wél verzorgd. Precies wat je wilt. Bovendien ruikt-ie heerlijk naar rozen en vanille!"

Doet de balm wat-ie belooft?
"Hij belooft je lippen te beschermen tegen droge lucht, kou, wind en zon. De balm moet verzachtend en herstellend werken bij schrale of gesprongen lippen, zodat ze zacht en soepel blijven. Enne, dat is ook precies wat-ie doet! Mijn lippen voelen heerlijk verzorgd, zelfs nu het weer kouder begint te worden."

Yay or nay?
"Yay! Een fijne lippenbalsem die je lippen goed verzorgt, fijn smeert én lekker ruikt. Een aanrader dus."

Super Jelly Lip Balm

Redacteur Yentl test de Super Jelly Lip Balm van GloWish.

€22

Hoe smeert-ie? ''Wat direct opvalt, is hoe fijn de lipbalm uitsmeert. Op het eerste gezicht dacht ik dat het misschien iets to much zou zijn, maar dat is zeker niet het geval. Het heeft een subtiel kleurtje en geeft een fijne glans.’’

Hoe voelt de balm? "De balm voelt heerlijk verzorgend, maar oogt als een subtiele gloss. Win-win dus, wat mij betreft. De geur doet me een beetje denken aan een bepaald soort snoep van vroeger. Een geur waar je blij van wordt, maar die niet té zoet is.’’

Doet de balm wat-ie belooft? "Het product doet de naam Super Jelly Lip Balm zeker eer aan. Hij belooft van je lippen af te smelten en dat doet-ie! Het enige minpunt is dat dit vrij snel gebeurt, maar de balm is zo fijn, dat ik ’t niet erg vind om ’m een keer extra aan te brengen!”

Yay or nay: "Yay! De Super Jelly Lip Balm is een fijn product dat vanaf nu een staple in mijn beauty stash is."

Vitamine E Lippenbalsem

Redacteur Christel test de Vitamine E Lippenbalsem van Dr. Organic.

€4,99

Hoe smeert-ie? “Ontzettend fijn. Van deze balm had ik maar één laagje nodig, om mijn lippen een verzachtend en hydraterend gevoel te geven.

Hoe voelt de balm? "Erg fijn. Je lippen blijven vettig, zonder dat het vies of plakkerig aanvoelt. Ondanks de gele kleur van de balm, laat de stick geen kleurtje achter.”

Doet de balm wat-ie belooft? "Zeker! De lippenbalm hydrateert mijn lippen goed, en geeft ook nog eens een subtiele glans."

Jay or Nay? "Dikke aanrader. Zodra de herfst begint, heb ik altijd last van droge, schrale lippen. Nadat ik deze balm een paar keer had gebruikt, waren mijn lippen al een stuk minder schraal en meer gehydrateerd. Inmiddels gebruik ik de balm elke dag, en zijn mijn lippen weer lekker zacht.

Beeld: Adobe Stock (bewerking)