Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kris Kross Amsterdam ziet deelname aan het Songfestival wel zitten in de toekomst

'Het eerste gesprek heeft inmiddels plaatsgevonden', aldus de Kris Kross-broers.

Ze zijn de kings van de dj booth als ze met Kris Kross Amsterdam op het podium staan, en hebben met Stay (Never Leave) alwéér een hit. Jordy (39) en Sander (43) Huisman vertellen in de nieuwste Grazia alles over draaien met je broer, het Songfestival én groupies.

Meedoen aan het Songfestival

Kris Kross Amsterdam is inmiddels een groot fenomeen in de Nederlandse én buitenlandse music scene, waardoor het drietal een mogelijke deelname aan het Songfestival ook best ziet zitten. Zo spraken ze zich recent nog uit over hun droom om mee te doen aan het Songfestival, maar hoe serieus waren ze hier eigenlijk in?

"Wat ons betreft heel serieus, het eerste gesprek heeft inmiddels plaatsgevonden", onthult Sander. "Maar het liedje zal natuurlijk doorslaggevend zijn. Jordy haakt daarop in met: "We zijn pas de studio ingedoken voor een eerste sessie, maar hebben nog niet de hit die we willen. We gaan pas als we zeker weten dat we een liedje hebben waarmee we grote kans maken om te winnen. En we willen het graag samen doen met een zangeres."

Genoeg ideeën

Maar met welke zangeres zien ze zichzelf dan op het podium van het Songfestival staan? "Davina Michelle, Zoë Tauran, Sigourney K... Nederland heeft zoveel goede zangeressen en stiekem hebben we al wel een idee met wie we dit zouden willen doen", biecht Sander dan op. "We vinden het sowieso leuk om mee te denken over het hele concept. Goede muziek en talent zijn tegenwoordig niet meer genoeg om succes te hebben, alles draait om marketing. We vinden het dom om op het Songfestival achter een dj-tafel te gaan staan, dat zijn allemaal dingen waar we nu al over nadenken."

"Wie weet zie je ons daar straks wel met sambaballen in een leuk outfitje staan", lacht Sander. "En dan komt Yuki onder de jurk tevoorschijn. Nee serieus, we doen alleen mee als we een act hebben waarvan we weten dat het heel cool is. En dan gaan we dat Songfestival ook nailen." Wij zijn benieuwd!

Het hele interview met Sander en Jordy lees je in de gloednieuwe Grazia. Vanaf morgen in de winkel!

Tekst: Jill Waas | Beeld: Ruud Janssen