Dave Roelvink zit weer in afkickkliniek: ‘Hier moet Dave doorheen’

'Dit is de enige manier om die verslaving te overwinnen en ermee te dealen'

Dave Roelvink is drie weken geleden afgereisd naar Zuid-Afrika om daar te herstellen in een afkickkliniek. Zijn vader, Dries Roelvink, geeft een update over de gezondheid van zijn zoon tegenover weekblad Privé.

Maatregelen

Een maand geleden kreeg Dries Roelvink een heftig telefoontje van zijn zoon Dave. Het ging niet goed met hem. “Het was zijn eigen keuze snel maatregelen te nemen”, aldus Dries die werd opgebeld door Dave toen het mis ging. “Ik ben naar hem toegegaan en dan zit je daar, samen met je zoon op de bank. Ik heb Dave veel water laten drinken en op hem ingepraat om hem rustig te krijgen.” Op dat moment ging het niet goed met de dj, hij had een hartslag van 160. “Hij zat tegen een angstpsychose aan. Oververhit en zó onrustig.”

Herstel

Dave zit nu dus al een paar weken in Zuid-Afrika, zonder zijn familie. Een keer in de paar dagen mag hij bellen met vriendin Jazzlynn en zoontje Dean. “Hij mist zijn gezinnetje enorm en als hij hoort van opa met Dean in het zwembad, dan weet je: dat had hij zelf willen doen”, vertelt Dries. “Maar weet je, dit is de enige manier om die verslaving te overwinnen en ermee te dealen. Hier moet Dave doorheen.”

Inmiddels gaat het beter en is Dave op de helft van zijn herstel. Als hij terugkomt moet hij wel met zijn vader gaan praten, vindt Dries. Volgens Dries zou het namelijk beter zijn als Dave gaat verhuizen. Hij woont nu midden op het Leidseplein. “Hij stond hartstikke stevig in zijn schoenen, niet één incident. Maar dan ineens is er dat zwakke moment, met zulke grote gevolgen.” Beterschap, Dave!

Bron: RTL Boulevard, Privé | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws