Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

'Ik zei tegen mijn broertje dat hij een slechte vader zal zijn'

'Ik snap dat een bevalling spannend is, maar hij moet echt zijn schouders eronder zetten en er zijn voor zijn vrouw!'

Iris* (30) haar broertje Rik* (34) en zijn vriendin Janine* (31) hebben onlangs hun eerste kindje gekregen. Het stel woont in een afgelegen gebied waar vaak een slechte telefoonverbinding is. Het kan helpen om de lange laan op te lopen om bereik te krijgen. Mede vanwege de slechte verbinding hadden de twee afgesproken dat Rik Janine naar het ziekenhuis zou brengen wanneer de bevalling zou beginnen. Maar dat liep anders dan afgesproken...

Paniek

Iris doet haar verhaal op het platform Reddit. Toen Janine ging bevallen, schoot haar broertje in blinde paniek. "In plaats van dat hij Janine naar het ziekenhuis bracht, besloot die gek er vandoor te gaan!" vertelt Iris. "Zelf heb ik geen rijbewijs, dus kon ik haar ook niet naar het ziekenhuis brengen. In alle chaos ben ik de laan opgerend tot ik eindelijk bereik had en een ambulance kon bellen", gaat ze verontwaardigd verder. "Het duurde natuurlijk super lang voor de ambulance het huis kon bereiken, dus de bevalling was al begonnen. Het scheelde niet veel of ik had zélf de baby moeten halen! De ambulance was er gelukkig voor die tijd, maar mijn schoonzus heeft moeten bevallen achterin de ambulance... En de hele tijd was mijn broer in geen velden of wegen te bekennen."

Ziekenhuis

Iris is ontzettend verbouwereerd over de acties van haar broer. "Pas acht uur later liet hij zijn gezicht weer zien, toen we allang in het ziekenhuis waren. Al die tijd was hij bij zijn vader, en toen die erachter kwam dat Janine was bevallen stuurde hij Rik naar het ziekenhuis", vertelt Iris. Al haar frustratie over de gebeurtenis heeft ze niet voor zich kunnen houden. Toen ze hem zag bij het ziekenhuis is Iris uit haar vel gesprongen. "Ik heb tegen hem staan schreeuwen. En zijn reactie was dat hij in paniek raakte en niet wist wat te doen.

Door het stof

Toen heb ik gezegd dat hij een waardeloze vader zou worden als hij zich zo zou blijven gedragen. Want wat zal hij doen wanneer zijn kindje zich bezeert, en hij naar de eerste hulp moet? Opnieuw wegrennen in blinde paniek?" De woorden van Iris raakten haar broertje. Hij begon te huilen en schold haar uit 'omdat ze zo gemeen deed'. "Ik heb geen begrip meer voor hem. Hij heeft zich echt als een klein kind gedragen, en moet door het stof gaan bij zijn vrouw Janine om dit weer goed te maken", gaat ze verder. "Hij schold me nog wat uit en zei dat ik echt niet begreep hoe hij zich voelt. Ik snap dat een bevalling spannend is, maar hij moet echt even zijn schouders eronder zetten en er zijn voor zijn vrouw!" Wat vind jij, is Iris te hard voor hem geweest?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Superb-Dirt3747.  

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock