Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo gaat het nu tussen Love Islands Rowenna en Donny

'Misschien heeft het zo moeten zijn'

De finaleweek van het huidige seizoen van Love Island is aangebroken! Wij zijn maar wat benieuwd welk koppel dit jaar Love Island zal winnen. Toch slaat de vonk tussen koppels soms pas over ná hun deelname aan Love Island. Zo hadden oud-deelnemers Rowenna en Donny het tijdens hun deelname aan het programma heel leuk met elkaar, maar bloeide er pas echt wat moois tussen hen op toen ze weer terug waren in Nederland.

Love Island 2021

Rowenna en Donny deden allebei mee aan Love Island 2021. Hoewel de twee een leuke klik hebben, ontstond er tijdens hun deelname nog geen romantische spark. "Na één gesprek dacht ik al: o, wat een leuke jongen. In eerste instantie was hij niet mijn type met zijn knotje, haha. Maar hij is natuurlijk wel een knappe jongen, ik viel vooral voor zijn humor en levenslust", deelt Rowenna met LINDA. "Maar de verliefdheid bleef uit."

Rowenna denkt dat die verliefdheid er niet kwam, omdat ze zichzelf achteraf te veel druk op had gelegd in het programma. "Ik was ook zo moe van alle prikkels, tijdens het programma sta je dag en nacht aan. Maar ik bleef hoop houden. Gelukkig had Donny geduld met me."

Vonk sloeg thuis over

Hoewel de twee geen officieel koppel waren tijdens hun deelname aan Love Island, haalden ze wel de finale en werden ze tweede. Na Love Island hielden de deelnemers contact, en bloeide er wat moois op tussen de twee. "Drie weken na het programma sloeg de vonk over", vertelt Rowenna. "Eerst praatten we wat via WhatsApp – zo gek, ineens hadden we elkaars nummer – en daarna zijn we rustig gaan daten. Eerst kwam hij bij mij thuis langs, toen ik bij hem.”

Dat Rowenna en Donny in de tussentijd via Instagram vaak de vraag kregen of ze (al) een stel waren, vond Rowenna lastig. "Maar we hebben ons niet gek laten maken. We zijn bewust niet hard van stapel gelopen. Inmiddels zijn we anderhalf jaar samen!"

Toekomstplannen

Rowenna werkt inmiddels als content creator en is dolgelukkig met Donny. Ze hopen binnenkort dan ook de volgende stap in hun relatie te zetten. "Volgend jaar hopen Donny en ik een huisje samen te vinden, ik vermoed in de buurt van Rotterdam, waar hij woont. En daarnaast wil ik meer voor de camera staan en meer ervaring met presenteren op doen. Er komen leuke dingen op mijn pas. Misschien heeft het zo moeten zijn." Awh!

Bron: LINDA. | Beeld: Privébeeld Rowenna