Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is het eetdagboek van Rowenna van der Linden

We leerden Rowenna van der Linden kennen door haar deelname aan Love Island. Inmiddels is ze vooral bekend door haar leuke dansvideo's op TikTok én heeft ze haar eigen sieradenlijn bij Lucardi. Rowenna let goed op haar voeding, maar vindt het ook belangrijk om lekker te kunnen eten. Speciaal voor Grazia hield ze haar eetdagboek bij.

Maandag

"Ik start mijn dag met een glas water en maak buiten heerlijk een wandeling. Daarna is het tijd voor de administratie. Tot 12.00 uur zit ik achter mijn laptop en daarna is het tijd voor mijn eerste eetmoment. Ik probeer de eerste maaltijd van de dag altijd uit te stellen tot 12.00 uur. Ik eet magere kwark met gebakken appel, havermout en rozijnen. Door de gebakken appel smaakt het net als een appeltaartje! In de middag ga ik met mijn vriend Donny naar de Modefabriek. Daar lopen we even rond en daar trakteer ik mezelf op een hotdog met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise: echt een lekkere combinatie. Als we thuiskomen bestellen we Thais en 's avonds eet ik nog een stukje appeltaart bij de thee."

Dinsdag

"Ik begin mijn dag opnieuw met een glas water en een heerlijke wandeling. De rest van de ochtend besteed ik aan het opnemen van video's. Rond 13.00 uur is het tijd voor mijn eerste maaltijd: vier kleine volkoren pannenkoeken met aardbeien. In de middag belt Sarah – die ook meedeed aan Love Island – aan. Thuis kletsen we nog even heerlijk bij en daarna rijden we samen naar een event in Amsterdam. Als tussendoortje eet ik een proteïne OREO-reep van Grenade. Zo lekker! Het event staat in het teken van de film Barbie – die net is uitgekomen. Alles was dan ook in het roze. Ik klets gezellig met iedereen bij die ook op het event is en tussendoor eet ik een kleine loempia, een paar yakitori spiesjes, een handje zoete popcorn en nog een toetje. Uiteraard mag een glaasje bubbels ook niet ontbreken. Als we weer thuis zijn, kijken Sarah en ik nog een film en daarbij eten we een beetje paprikachips."

Woensdag

"Dit keer start ik de dag met een training in de sportschool. Voordat ik begin met trainen eet ik een banaan. Normaal gesproken train ik twee keer per week in de sportschool en ga ik twee keer per week naar de dansschool. Momenteel dans ik even niet, omdat de dansschool een zomerstop heeft. Na de training eet ik een bakje magere kwark met ananas en appel. In de middag ben ik weer bezig met het opnemen van video's en als tussendoortje eet ik een proteïnereep. 's Avonds ga ik naar mijn vader toe – ik eet elke woensdag bij hem. Hij maakt een goedgevulde en lekkere salade met kip. Na het eten wandelen we samen nog een stukje en daarna ga ik weer naar huis. Met mijn moeder kijk ik thuis nog even tv en eet ik een paar zoet/zoute crackers van Popworks.

Donderdag

"Ik sta vroeg op, want ik ga de hele dag video's opnemen met Ashley, met haar maak ik heel vaak dansvideo's. Voor we beginnen aan de dansvideo's drink ik een flink glas water. Om 12.00 uur neem ik een plak bananenbrood en om 14.00 uur is het tijd voor een bakje kwark met fruit. Als tussendoortje eet ik een proteïnereep. Na het opnemen van de video's ga ik nog even met mijn moeder de stad in. We besluiten spontaan te gaan eten bij Fak in Utrecht. We bestellen onder andere sushi, yakitori spiesjes, gamba's en edamame boontjes om te delen. Ik hou echt van shared dining: lekker lang samen aan tafel zitten om verschillende gerechten te proeven. Bij het eten drinken we een glaasje cava. Na het eten lopen we nog een rondje door de stad en als we thuis zijn kijken we nog een aflevering B&B Vol Liefde. Bij de thee eet ik nog een koekje."

Vrijdag

"Ik begin de dag met een kopje koffie. Na het opnemen van een aantal video's eet ik om 12.00 uur havermout met gebakken appel, rozijnen en kaneel. Daarna is het tijd voor de administratie. Als tussendoortje eet ik een proteïnereep. Als de administratie is afgerond, pak ik mijn koffer in en ga ik naar Sarah. We sporten samen en daarna halen we sushi. Na het eten maken we ons klaar om de stad in te gaan. Ik drink een gin-tonic en verder alleen cola zero. Ik blijf bij Sarah slapen. Gezellig!"

Zaterdag

"Sarah en ik slapen lekker uit en om 12.00 uur nemen we vier kleine volkoren pannenkoeken met aardbeien. Na het eten maken we ons klaar om samen naar een festival te gaan. Onderweg naar het festival eet ik in de auto nog een croissantje. Omdat ik na het festival weer naar huis moet rijden, drink ik alleen cola zero. Als tussendoortje eet ik een proteïnereep. Van het dansen worden we hongerig en om 20.00 uur gaan we eten. Ik bestel een broodje met kip. Als ik vlak voor middernacht thuis ben, heb ik enorme honger. Ik besluit daarom nog een bakje magere kwark met gebakken appel, rozijnen en havermout te eten."

Zondag

"Ik ontbijt om 12.00 uur met havermout en banaan. Vandaag is mijn opa jarig en als ik op zijn verjaardag ben eet ik een appeltaartje met slagroom. Daarna maak ik samen met Donny een boswandeling en eten we bij een gezellig tentje een pannenkoek met appel, rozijnen en kaneel. 's Avonds eten we in de stad: zoete aardappelfrietjes en loempia's. Een heerlijke zondag, dus!"

Beeld: Privébeeld Rowenna van der Linden