Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Just breath: met deze ademhalingsoefening kun jij je stressgevoel verminderen

Adem in, adem uit.

Yoga, meditation and Indian woman for wellness, mindfulness and breathing exercise on gym floor. Mental health, meditate and female person in lotus pose for calm mindset, zen and balance in training

Altijd druk en lukt het je maar niet om te onthaasten of dat onrustige gevoel uit je lichaam te krijgen? Focus je eens op je ademhaling. Deze oefening helpt je daarbij.

Voordelen

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch kan het focussen op je ademhaling je je stressgevoel verminderen door op je ademhaling te letten. Ook maakt het je kalmer, helpt het je ontspannen, kan het je concentratie en focus verbeteren en kan het helpen je bloeddruk te verlagen. Oohja, én het helpt je om beter te slapen.

Oefening: diepe ademhaling

Deze ademhalingsoefening kun je bijna overal doen. In bed, op werk, in de trein en zelfs als je aan het wachten bent in de supermarkt. Het is een makkelijke instapoefening waarbij je diep in en uit ademt. Hoe langer je uitademt, hoe meer instant release je voelt. Je brein krijgt signalen toegestuurd dat het oké is om te ontspannen

Zo doe je het:

1. Ga zitten, leg je armen op schoot of langs je lichaam. Eventueel sluit je je ogen als je dat fijn vindt.

2. Neem een diepe teug lucht waarbij je door je neus inademt, zo lang als je kunt. Probeer de ademhaling via je buik naar je borst te laten komen.

3. Adem door je mond weer uit, en probeer ook dit zo lang mogelijk te doen. Rustig laat je de ademhaling weer naar je buik zakken.

4. Doe deze diepe ademhalingsoefening 5 keer. Als je wilt, kun je het ook langer doen.

Tekst: Babette Dessing | Beeld: Adobe Stock