Love Islands Lena over roddels: ‘Mensen moeten niet alles geloven’

'Er zijn bepaalde dingen gezegd die mij echt pijn doen'

De bloedmooie Belgische Lena konden we zien in het nieuwe seizoen van Love Island. De 25-jarige hoopte haar grote liefde te vinden, maar helaas gebeurde dit niet. Hoewel ze een sterke band opbouwde met Imad, besloot ze onlangs vrijwillig de villa te verlaten. Na haar exit begonnen de geruchtenmolens echter overuren te draaien over de échte reden van haar vertrek, maar klopt dit ook? Als we met Lena bellen geeft ze duidelijkheid.

Opeenstapeling van gevoelens

Tot grote verbazing van alle Islanders, deelde Lena tijdens de laatste herkoppeling met de groep dat ze de villa zou gaan verlaten. Als we Lena vragen wanneer ze op het idee kwam om wellicht de Love Island-villa te verlaten, zegt ze het volgende: “Het idee kwam niet van de ene op de andere dag. Dat speelde al een paar dagen en dat stapelde zich uiteindelijk op. Ik had zoiets van: mijn plek is nu niet hier in de villa.”

Bepaalde patronen

Vervolgens verwijst ze naar haar vorige relatie. “Ik heb mijn vorige relatie om bepaalde redenen beëindigt en ik zag bepaalde patronen hiervan nu terug. Ik wil niet met de vinger wijzen, maar het voelde niet goed voor mij.” Ze vertelt dat ze door deze patronen flashbacks kreeg naar haar vorige relatie.

“Ik was naar de achtergrond aan het verdwijnen, terwijl ik normaal niet zo ben. Ik ben iemand die heel positief en enthousiast is, en die er altijd graag bij is. Ik merkte naarmate de dagen (tijdens Love Island, red.) vorderde dat dat afnam. Mijn energie werd minder en ik herkende mezelf niet meer. Ik heb dus die stap genomen, omdat ik het niet meer zover wilde laten komen als toen.”

Onverwachte exit

Dat ook Imad ervoor koos om de villa te verlaten, kwam voor Lena als een verrassing. “Dat had ik oprecht niet verwacht. Ergens vond ik het wel een mooi gebaar. Het gaf mij een teken dat zijn gevoelens ook oprecht waren. Maar ik vond het ook moeilijk, omdat ik zijn avontuur niet van hem wilde ontnemen. Ik heb hem ook duidelijk gemaakt dat het oké was als hij bleef, maar voor hem was het de meest logische keuze om ook te gaan.”

Lena vertelt dat ze na haar exit nog een aantal goede gesprekken met Imad heeft gehad. “Ik heb geprobeerd alles zo duidelijk mogelijk te maken, zodat hij het begreep. Alles wat we hadden was oprecht, waardoor het pijnlijk was om er een punt achter te zetten. We wensen elkaar ook het beste, maar we hebben geen contact.”

Leugens

Dan kaart ze toch even de roddels aan die op dit moment rondgaan. Er gaan namelijk een paar geruchten rond over waarom Lena echt zou zijn vertrokken uit de villa. “Normaal ga ik er nooit op in, maar er zijn bepaalde dingen gezegd die mij echt pijn doen”, vertelt ze dan. “Het zijn gewoon leugens. Mensen moeten niet alles geloven van wat er wordt gezegd. Er waren oprechte gevoelens en er was echt geen sprake van agressie. Dat was zeker niet aan de orde.” Dan is dat ook weer uit de lucht!

Beeld: Love Island

Laatste nieuws