Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vanity blikt terug op Love Island: ‘Niet de man van mijn leven gevonden, maar wél vriendschappen voor het leven’ 

De islander kijkt heel positief terug op haar tijd in de villa.

Ze vond er niet de liefde van haar leven, maar Love Islands Vanity kijkt heel positief terug op haar avontuur in de villa. Sterker nog, ze is erg dankbaar voor de mooie vriendschappen die ze eraan heeft overgehouden.

Mooi avontuur

Aanvankelijk vond Vanity het heel spannend om mee te doen aan Love Island, zo vertelt ze wanneer we met haar bellen. "Ik ging natuurlijk samen met Naomi als eerste naar binnen, je opent dus wel de show, om het maar zo te zeggen. Dat vond ik heel spannend, maar ook heel leuk! Ik voelde me meteen op mijn gemak. Ik was rustig en ervoer geen stress. Ik had heel veel zin in het avontuur, dus dat was alleen maar leuk!"

Verwachtingen

Helaas hield het Love Island-avontuur voor Vanity op toen Job tijdens de laatste herkoppeling niet voor haar, maar voor Naomi koos. Iets wat de blondine erg jammer vond. "Ik had natuurlijk verwacht dat ik de man van mijn leven ging tegenkomen", lacht Vanity. "Dat is helaas niet gebeurd, maar ik heb er wel vriendschappen voor het leven aan overgehouden. Zeker met Kimmy. Zij was echt mijn beste vriendinnetje daar. De rest van alle meisjes ook, maar Kimmy was echt mijn zusje. De mensen van de crew hadden nog tegen me gezegd dat ze echt heel verdrietig was toen ik weg moest. We hadden echt een goede band."

Haar mooiste herinnering aan de Love Island-villa heeft dan ook te maken met alle islanders. "De momenten waarop je met z'n allen wakker werd vond ik het mooist", blikt Vanity terug. "Het was een soort reality check; we zitten allemaal nog in de villa. Ook waren dat momenten vol liefde. Misschien kwam dat niet zo over op televisie, maar de liefde spatte er dan vanaf. De knuffels die we dan aan elkaar gaven, iedereen was heel liefdevol naar elkaar toe."

Een inbox vol DM's

En over liefdevol gesproken, ook bij thuiskomst werd Vanity liefdevol ontvangen. Zo werd ze overspoeld met leuke DM's. "Ik heb enorm veel positieve DM's gekregen. Van mensen die het jammer vonden dat ik naar huis moest en me vertelden dat ik een prachtig persoon ben. Het was heel positief, en dat is ook echt wat je nodig hebt als je eruit moet, die positiviteit."

Vanity vervolgt dat ze heel positief, vrolijk en sociaal is, maar dat ze ook gevoelig is. Al heeft ze niet het idee dat dit altijd goed overkwam op de kijker. "Ik heb alle afleveringen inmiddels teruggekeken en ik vond het gek om mezelf terug te zien. Het was net alsof ik naar een ander programma keek. Ik ben heel open, heel sociaal en vrolijk, maar ik heb het gevoel dat die kant van mij minder getoond is, dat ik wat harder ben neergezet. Er waren ook momenten waarop ik dacht: 'Gadver Vanity, waarom heb je die uitspraak nu weer gedaan?' Natuurlijk wordt iedereen 24 uur per dag gefilmd en dat moet teruggebracht worden naar een aflevering van 40 minuten. Het is dan niet mogelijk om alle leuke stukje van jou in beeld te brengen, maar er waren wel positieve momenten die niet in de afleveringen zijn gekomen. Dat vind ik wel jammer."

Toch kijkt Vanity al met al terug op iets heel moois. "Ik heb het avontuur echt heel positief ervaren en ik heb ervan genoten. Het was zo mooi om mee te maken en om al die mooie mensen te leren kennen."

Beeld: Jasper Suyk