Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Selling Sunsets Amanza Smith: ‘De dokters hebben mijn leven gered’

'Nog één of twee dagen thuis en je had dood kunnen zijn', vertelden de artsen haar.

In juni werd Amanza Smith met spoed opgenomen in het ziekenhuis vanwege 'ondraaglijke rugpijn' veroorzaakt door een bloed- en botinfectie. In gesprek met People blikt de Selling Sunset-ster nu terug op de dagen in het ziekenhuis, die naar eigen zeggen haar leven voorgoed hebben veranderd. Het was namelijk kantje boord.

Dagenlang huilen

Na dagenlang huilen van de pijn, belandde Amanza afgelopen juni op de spoedeisende hulp. Daar volgde een MRI- en CT-scan, en een bloedonderzoek. Daaruit blijkt dat de Selling Sunset-makelaar een infectie heeft in haar bloed, en dat een groot deel daarvan is verspreid naar haar botten. De infectie tastte de onderste wervels van haar rug aan, wat de rugpijn verklaarde.

Kantje boord

Het was behoorlijk spannend voor Amanza, want voor twee op de tien patiënten is deze aandoening fataal. Ook voor haar was het kantje boord, blikt ze terug. "Nog één of twee dagen thuis en je had dood kunnen zijn”, vertelden de artsen haar later. "De dokters en mijn vriend hebben mijn leven gered", zegt ze dan ook. Uiteindelijk hielpen een operatie aan haar onderrug en een infuus met antibiotica de Selling Sunset-ster om weer de oude te worden. Dan blijkt echter dat de infectie nóg een deel van haar wervelkolom heeft geïnfecteerd. En dan ook nog in een sectie die aanvankelijk te gevaarlijk leek om te opereren. "Het was dichtbij mijn aorta en mijn nier", legt ze uit.

Steun van collega's

In die periode kreeg Amanza veel steun van haar collega's van The Oppenheim Group. Zo kwamen Brett en Jason regelmatig langs. "Ik ken ze al 22 jaar, mijn kinderen noemen ze oom Brett en oom Jason", zegt ze daarover. Ook Chelsea, Nicole en Mary uit Selling Sunset brachten haar regelmatig een bezoekje, net als het productteam van de show en Netflix.

https://youtu.be/YFd0yGnd1X8?si=3f-TjmCccRgOlA1-

Tweede operatie

Tijdens een tweede operatie krijgt Amanza zo'n zes schroeven in haar ruggengraat die alles bij elkaar houden. Daarvan is ze momenteel nog aan het herstellen. "Er zijn zoveel dingen die ik niet kan doen omdat ik niet veel kan tillen", vertelt ze. "Soms is mijn tas al te zwaar. (…) Ik ben momenteel erg beperkt." De makelaar beschouwt haar mobiliteit dan ook niet langer als iets vanzelfsprekends. "Als ik weer kan lopen en joggen en pilates of ballet kan doen, hoop ik dat ik mezelf eraan blijf herinneren, want ik ben van plan 107 te worden."

Bron: People, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld