Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Louisa en Rowan over 22-jarige relatie: ‘Blijf veel met elkaar praten’

Aha!

Louisa & Rowan: Op De Camping

Louisa Janssen en Rowan van de Bovenkamp vormen een van de bekendste realitykoppels. De twee zijn al meer dan 22 jaar samen, maar wat is volgens hen het geheim van een goede relatie?

Samenwerken

Binnenkort kunnen we weer genieten van een nieuw programma van Louisa en Rowan. In Louisa & Rowan: Op De Camping steken de twee de handen uit de mouwen om een camping in Frankrijk te runnen. Naast elkaars partners, zijn ze daardoor ook een beetje elkaars collega’s. Maar zo zien zij dat niet. “We zijn eigenlijk niet echt collega’s. We maken allebei reality en laten gewoon ons hele leven filmen. Zoals je ons ziet op tv, zo zijn we thuis ook. We doen ons op tv niet anders voor”, deelt Rowan in gesprek met Grazia.

De twee laten echt alles zien op tv. Ook als ze eens een akkefietje hebben, maar die zijn er gelukkig maar weinig. “In het verleden hebben we één keer ruzie gehad in de auto. Destijds had ik aangegeven dat ik dat niet in de aflevering wilde hebben”, geeft Rowan toe. “Ik heb gezegd dat het er wel in moest, want dat is toch reality”, vult Louisa daarop aan. Uiteindelijk zat de ruzie toch wel in de aflevering. “Uiteindelijk hebben mensen die ruzie best goed ontvangen.” Het kan immers niet altijd alleen maar over rozen gaan.

Goede relatie

Louisa en Rowan kregen een relatie toen ze nog tieners waren. De twee hebben dus al heel lang een relatie. “Klopt, we zijn in november 23 jaar samen”, deelt Rowan. Maarre, wat is het geheim van hun lange relatie? “Jong beginnen”, grapt Rowan. “Ik denk dat het belangrijk is dat je veel samen met elkaar blijft doen in het leven. Dat je tijd maakt voor elkaar”, vindt Louisa.

“En blijf veel met elkaar praten. Dat is heel belangrijk”, vult Rowan aan. “Ook moet je vertrouwen in elkaar hebben. Die twee dingen zijn echt heel belangrijk.”

Vakantie

Samen dingen ondernemen, is erg belangrijk voor het stel. “In augustus hebben we nog een paar optredens en daarna willen we even helemaal vrij zijn”, vertelt Louisa. “En even helemaal alleen met het gezin zijn. Even rust vinden”, vult Rowan aan. “Ik neem zelfs geen telefoon mee”, gaat Louisa verder. “We willen even geen afleidingen. Tijdens onze vakantie wil ik genieten, mezelf rust gunnen en leuke dingen doen met mijn gezin.”

Waar het stel heen gaat? “Misschien Grand Canaria. Daar moeten we nog even kijken”, deelt Rowan. “Als het er maar warm is”, vult Louisa aan. Ha!

Beeld: NL Beeld / Patrick van Emst