Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jessie Jazz Vuijk is zich aan het voorbereiden op de bevalling: 'Geloof in goede voorbereiding'

'Hoe meer ik er over leer, hoe meer ik inzie dat dit proces geweldig in elkaar steekt'

Het aftellen voor de bevalling begint inmiddels langzaam voor Jessie Jazz Vuijk en Kaj Gorgels. Enne, omdat een goed begin het halve werk is, bereidt de knappe mommy to be zich goed voor op de grote dag. Op Instagram deelt ze precies hoe.

Voorbereidingen

"Ben mij langzaam aan het voorbereiden (of eigenlijk al jaren, mijn fascinatie voor bevallen begon al ver voordat ik zwanger was). Ik pak alles aan en dompel mij helemaal onder in alle kennis die er al is", legt ze uit. "Uiteindelijk gaat mijn lijf dit doen & mag het hoofd uit maar het geeft zo veel vertrouwen om te weten hoe geniaal het bevallingsproces werkt."

Het liefst wil de mama in spé thuis bevallen, zo legt ze uit. "Ik geloof in goede voorbereiding. Je weet niet hoe het zal verlopen maar ik bereid me op alles voor. Intentie is: thuisbevalling met mijn birth team." Toch weet Jessie dat het ook anders kan lopen, waardoor er ook een ziekenhuis plan is gemaakt. "Samen maken we ook een ziekenhuis plan + logistiek plan wat klaarligt en voor iedereen helder is. En vervolgens laat ik het los en vertrouw ik mijn lijf, baby, team & het proces."

Jessie Jazz bevallen Jessie Jazz voorbereiding Jessie Jazz

Boodschap

Ook vertelt de beauty dat ze al heel veel over het hele zwangerschapsproces heeft mogen leren. "Hoe meer ik er over leer, hoe meer ik inzie dat dit proces geweldig in elkaar steekt. Vaak gunnen we het alleen de ruimte niet. Of kunnen we ons niet aan over geven. Lijkt net het leven. Zit ook zo goed in elkaar maar vinden we ook lastig om ons aan over te geven/naar onze ingevingen te luisteren."

Daarnaast hoop Jessie dat vrouwen in de toekomst krachtiger worden in het hele proces, zodat ze meer vertrouwen in zichzelf ontwikkelen om de transformatie naar moeder aan te gaan. Beautiful!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: NL Beeld