Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Reese Witherspoon eerlijk over scheiding: ‘Het is een kwetsbare tijd’

'Ik voel me niet alleen. Ik voel me juist heel erg verbonden'

Eind maart maakte Reese Witherspoon het verdrietige nieuws bekend dat ze ging scheiden van talentenmanager Jim Toth. In gesprek met Harper's Bazaar vertelt de actrice nu, zo'n vier maanden later, hoe ze die periode heeft ervaren en hoe ze met alle speculaties omgaat.

Geen controle

"Het is interessant wat er met mij gebeurde", deelt Reese in Harper's Bazaar. "Toen ik eerder scheidde (van acteur Ryan Philippe in 2008, red.), vertelden de tabloids mensen hoe ik me voelde of hoe ik het verwerkte en voelde het heel erg alsof ik er geen controle over had", blikt ze terug. Nu vertelt de actrice het nieuws rechtstreeks aan mensen. "Het voelt zo veel meer authentiek om dingen met mijn eigen stem te kunnen zeggen en niet iemand anders controle laten nemen over wat er gebeurt."

Speculaties

Sinds de breuk draait de geruchtenmolen op volle toeren. Hoe Reese omgaat met al die speculaties? "Natuurlijk is er speculatie", beaamt Reese. "Maar ik heb daar geen controle over. Het enige wat ik kan doen is zo eerlijk en openhartig mogelijk zijn en me kwetsbaar opstellen", legt ze uit. "Het is een kwetsbare tijd voor mij." Hoewel het niet altijd makkelijk is voor de actrice, is ze toch blij dat ze het nieuws zelf met de wereld heeft gedeeld. "Ik denk aan hoeveel andere mensen hier doorheen gaan. (...) Ik voel me niet alleen. Ik voel me juist heel erg verbonden."

Rustig aan

Momenteel doet Reese het wat rustiger aan. "Mijn brein ging non-stop", vertelt ze over de ingrijpende tijd na haar scheiding. "Maar dat is oké. Ik geloof echt dat creativiteit oneindig is. (...) Dus als je door een wat mindere periode gaat, is dat oké."

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld