Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Louisa Janssen openhartig over periode na overlijden broertje

'Ik heb nog geen tijd gehad om te rouwen'

We kennen Louisa Janssen als iemand die altijd vrolijk is, maar niets is minder waar. Aan Grazia vertelt de realityster dat ze het nog erg moeilijk heeft met het verwerken van het plotselinge overlijden van haar broertje.

Overlijden broertje

In december overleed Louisa's broertje Jantje. "Ik heb het daar nog steeds heel moeilijk mee. Ook omdat het afscheid niet ging zoals het hoort te gaan", vertelt ze. De realitster vervolgt dat het veel voeten in de aarde had om een grafsteen te krijgen voor het graf van Jantje. "Vandaag is het dan eindelijk zover dat het graf van mijn jongste broertje een grafsteen krijgt."

Dat er eindelijk een grafsteen op het graf van haar broertje komt, doet haar goed. "Het was een gedoe, maar ik kan nu eindelijk zeggen dat mijn broertje een mooie plek heeft waar hij rust heeft. Ook in mijn hoofd is het nu rustiger."

Verdrietig en boos

En rust is iets waar Louisa echt aan toe is. "De afgelopen periode merkten mijn familie, vrienden en zelfs mensen met wie ik werk dat ik niet mezelf was. Ik zonderde me vaak af, was verdrietig of juist heel fel en boos. Nu er een grafsteen is, heb ik meer rust."

"Ik kan nog steeds niet beseffen dat hij (Jantje, red.) er niet meer is, en ik heb er nog elke dag verdriet van. Op momenten dat ik even alleen ben, kan ik zo in huilen uitbarsten."

Rouwen

Hoewel Louisa graag mee wilde doen aan Echte Meisjes in de Jungle en enthousiast is over de nieuwe programma's die gaan komen, heeft dit ook een keerzijde. "Door het promoten van Echte Meisjes in de Jungle en andere programma's die gaan komen, kon ik niet altijd mijn verdriet uiten. Door het regelen van de grafsteen en alle stress daaromheen, heb ik nog geen tijd gehad om te rouwen."

Louisa hoopt dan ook dat ze nu de rust kan vinden om haar verdriet een plekje te geven. "Nu de grafsteen er is, heb ik het gevoel dat ik rust heb. Ook heb ik een lied over mijn broertje geschreven dat ik binnenkort uitbreng en ben ik bezig met een boek." Louisa deelt dat dit boek zal gaan over haar levensverhaal. Ze zal daarin onder meer vertellen over hoe het was om van jongen op straat naar vrouw in de schijnwerpers te gaan. "Ook vertel ik hoe mijn broertje kwam te overlijden. Dat zal ik ook in mijn nieuwe TLC-programma doen." Heel veel sterkte, Louisa.

Beeld: privébeeld Louisa Janssen