Dit is het eetdagboek van Echte Gooische Moeder Bo Wilkes

'Ik eet een bak zoute popcorn, daar baal ik van'

Bo Wilkes (37) is nu te zien in seizoen drie van Echte Gooische Moeders op Videoland. Met de zomer in aantocht probeert ze drie keer per week te sporten én op haar eetpatroon te letten.

Maandag

“Elke ochtend start ik met een kop zwarte koffie, een glas water met citroen en een gembershot. Gedurende de dag drink ik spa rood. Ik vergeet nog weleens te ontbijten, omdat ik te druk ben met de kinderen. Vandaag ook. Nadat ik ontbijt heb gemaakt voor de kids, ga ik richting sportschool voor mijn krachttraining met personal trainer. Na het sporten drink ik een ‘hulk’: een grote smoothie van mango, spinazie en proteïne. Als lunch mijn favoriet: vier volkorencrackers met kaas, tomaat, een beetje mayo en kerriepoeder. De kinderen zijn vrij, dus we gaan even fietsen. Eenmaal thuis drink ik een glas cola zero. ’s Avonds maak ik volkorenpasta bolognese van verse tomaten, courgette, champignons, ui en paprika.”

Dinsdag

“Ik krijg van mijn verloofde Paul havermout met bessen. Hij doet aan een 90-dagen-challenge om voor de zomer een paar kilo’s kwijt te raken. Mijn streefgewicht is 68 kilo, dus ik doe graag mee. Zo drinken we doordeweeks geen alcohol en in het weekend hooguit twee glaasjes. Ongezellig, maar het levert zoveel energie op. Ik lunch met twee getoaste zuurdesembroodjes met avocado, kipfilet en peper. ’s Middags gaan we naar de show van Freek Vonk. Daar eet ik een bak zoute popcorn, waar ik vervolgens een beetje van baal; ik was net zo lekker bezig. ’s Avonds maak ik beefreepjes gebakken in sambal met gewokte paksoi, champignons en taugé.”

Woensdag

“Vanochtend vertrek ik al om half acht van huis richting Amsterdam voor de lancering van mijn nieuwe kledinglijn. Door de spanning vergeet ik te ontbijten. Gelukkig is er een uitgebreide lunch: sandwich spicy tuna met een gemberwortelsinaasappelsapje. Ik heb een jaar aan de collectie gewerkt, maar gelukkig is iedereen enthousiast. Ik kom ’s avonds laat thuis, waar Paul heeft gekookt: kipfilet met wortel, allerlei groene groenten zoals courgette, rozemarijn, citroen en knoflook uit de oven met rijst.”

Donderdag

“Vandaag start ik met een kickbokssessie, heerlijk! De perfecte manier om te ontladen na alle drukte met werk en gezin. Ik ben in de haast alleen vergeten te ontbijten. Na het sporten dus snel naar huis om een uitgebreide brunch te maken. Dankzij een samenwerking met een maaltijdbox maak ik een pasta met zelfgemaakte tomatensaus. ’s Middags heb ik voor mezelf een massage gepland, even ontspannen! De dag sluit ik af met zalm uit de oven en courgetti (pasta van courgette) met pesto, pijnboompitten, tomaatjes en een uitje.”

Vrijdag

“Ik ontbijt met twee crackers met kruidenkaas light en kipfilet. Op vrijdag plan ik zo min mogelijk werkafspraken. Vandaag heb ik alleen een bespreking over Echte Gooische Moeders. Ik lunch met een groentewrap gevuld met een kliekje van gisteren en sla. We starten het weekend goed en gaan uit eten. Ik kies scholfilet, eet een paar frietjes en drink tomatensap met peper, citroen en tabasco. Een goede vervanger van een wijntje.”

Zaterdag

“Tijdens een winkelevent krijg ik de kans om het winkelend publiek stylingadvies te geven met mijn nieuwe collectie. Erg leuk! In de auto eet ik snel een bruine boterham met twee plakjes boterhamworst. Pas om half drie lunch ik met een spicy tuna sandwich plus gembersinaasappelsap. ’s Avonds eet ik bij vrienden een paar blini’s met zalm, cream cheese en kaviaar, sushi met tonijn en zalm, een stokbroodje krabsalade en een pizzapunt met rucola, truffel en pastrami. Met twee glaasjes champagne om het weekend te vieren!”

Zondag

“Met gekookte eitjes, broodjes uit de oven en een grote pot thee op tafel starten we deze rustdag goed. In de middag fietsen we naar een lekker lunchtentje in de buurt, waar ik geniet van een rijkelijk gevulde caesarsalade met kip, Parmezaanse kaas en een eitje. ’s Avonds een gebakken kipfiletje met allerlei soorten groenten, lekker makkelijk. De kinderen gaan vroeg naar bed, zodat Paul en ik de rest van de avond heerlijk relaxed kunnen theeleuten op de bank. Nog even rust voor de drukke week weer start.”

Benieuwd hoe gezond Bo eet? In de nieuwste Grazia deelt gezondheidswetenschapper en leefstijlcoach Terry Schouten van Gezondeten.nl haar mening. Nu in de winkel!

Tekst: Kim Buitenhuis | Beeld: NL Beeld / Arjo Frank

Laatste nieuws