Dit is het eetdagboek van Jill Goede

'In de jungle at ik nauwelijks en ben ik zeven kilo afgevallen'

Sinds Echte Meisjes in de Jungle laat Jill Goede (24) koffie, droge rijst en paprikachips liever staan. Tijdens haar jungleavontuur kreeg ze sowieso geen hap door haar keel. Voor Grazia hield Jill haar eetdagboek bij.

Maandag

“Ik start elke dag met een glas lauw water en drink verder vooral vitaminewater. Voor Echte Meisjes in de Jungle dronk ik ook regelmatig cappuccino, maar sinds ik terug ben, smaakt koffie me niet meer, heel gek. Net als droge rijst, daar moet ik echt niet aan denken. Die weken in de jungle kreeg ik door de heimwee naast die paar droge korrels nauwelijks iets door mijn keel. Ik was dan ook zeven kilo afgevallen. Was, want die kilo’s zitten er inmiddels weer aan. Aan de ene kant jammer; die platte buik was ook weleens leuk. Maar ik voel me nu meer mezelf, niet zo slapjes. Ik kom snel aan, dus let wel altijd goed op wat ik eet”

“Vandaag ontbijt ik met een bruin broodje filet americain en een gekookt ei. Met Leroy, mijn vriend, ga ik op kastenjacht. We komen niet met een kast, maar met kaneelkoekjes terug. Daar eet ik er één van. Daarna lunchen bij een eetcafé in de buurt. Voor mij clubsandwich met zalm, tonijn, komkommer en tomaat. Eenmaal thuis zit ik zo vol dat ik aan krieltjes met een stukje vlees genoeg heb. We kijken Echte Meisjes in de Jungle. Eigenlijk vind ik het verschrikkelijk om mezelf op tv te zien, maar ik ben te nieuwsgierig naar wat de meiden in het andere kamp allemaal hebben gedaan. Gelukkig krijg ik van kijkers vooral mooie reacties. Helemaal toen ik in de eerste afleveringen zo open was over mijn onzekerheid over m’n lichaam. Dat heeft me echt goed gedaan.”

Dinsdag

“Ik ontbijt weer met een bruin broodje filet, mijn guilty pleasure. Daarna een rondje hardlopen met Leroy. Hij is een sportfanaat, ik niet. Na drie kilometer ben ik kapot en trakteer mezelf op een worstenbroodje bij de bakker. Thuis ga ik meteen aan het werk en maak ik verschillende video’s voor mijn sociale media. Tussendoor eet ik een bakje naturel chips. Vroeger was paprikachips mijn favoriet, sinds mijn jungleavontuur vind ik dat te intens.
’s Avonds maak ik naan-pizza met paprika en aubergine. Weer eens iets anders dan pasta en aardappelen.”

Woensdag

“Snel ontbijten met twee crackers smeerkaas voor ik richting Amsterdam rijd. Sinds ik in Brabant woon bij mijn vriend probeer ik regelmatig bij mijn familie langs te gaan. Onderweg eet ik twee eierkoeken. Eenmaal bij mijn moeder lunch ik met een tosti kaas van bruinbrood. Daarna langs mijn opa en oma en voor de file weer naar huis. Honger! Voor het koken snel een kopje kippensoep. Vanavond kip madras met paprika, sperziebonen, rijst en veel saus, zodat ik geen droge rijstkorrel tegenkom. Daarna Big Brother kijken: met in dit seizoen leuke mensen en uitdagende spellen – dat was niets voor mij geweest. Des te leuker om relaxed op de bank toe te kijken hoe anderen zich in het zweet werken.”

Donderdag

“Voor ik naar mijn werk ga, eet ik een cracker met filet americain. Twee dagen in de week werk ik in een kledingwinkel in Den Bosch. Juist die afwisseling van mijn online klussen en het echte contact met mensen in de winkel vind ik leuk. Tussen de drukte door eet ik een eierkoek en een stuk komkommer met heksenkaas. In mijn lunchpauze een bruin broodje met filet americain. Ja, ik ben verslaafd, haha! ’s Middags een appel en mandarijn. Op het menu vanavond staan een gehaktbal, aardappelen en sla met komkommer en tomaat. Vroeg naar bed, want morgen weer werken in de winkel.”

Vrijdag

“Ik ontbijt met twee crackers met smeerkaas. Tussendoor een appel. Als lunch een panini met kaas en kip als lunch. Het is zo druk in de winkel dat ik de rest van de dag nauwelijks tijd heb om aan eten te denken. Ik word regelmatig aangesproken, omdat mensen me herkennen door Echte Meisjes. Vaak is dat leuk, soms ook wat ongemakkelijk. ’s Avonds luid ik samen met mijn vriend het weekend in met een zelfgemaakte pasta bolognese en een rood wijntje.”

Zaterdag

“In het weekend vind ik het leuk om fruitshakes te maken: lekker en gezond. Vandaag één met mango en banaan. We brunchen met een bruin broodje filet americain. Einde middag gaan we naar mijn schoonfamilie waar we genieten van de zelfgemaakte nasi van mijn schoonvader. Daarna gaan Leroy en ik nog even de stad in. Ik drink een wodka-sprite. Niet meer dan één, anders lig ik de volgende dag ziek op bed. Ik kan namelijk niet goed tegen drank.”

Zondag

“Na het uitslapen laat ik ontbijt thuisbezorgen: een aardbeiensmoothie en een Italiaanse bol met kip en taugé. De rest van de middag chillen we thuis. Op zondag sta ik nooit in de keuken. Daarom besluiten we uiteten te gaan bij de Mexicaan. We proosten met een ginger ale en even later geniet ik van een tortilla met kip, groenten en salsasaus. Lekker pittig!”

Benieuwd hoe gezond Jill eet? In de nieuwste Grazia deelt diëtiste Nancy te Hoven haar mening. Nu in de winkel!

Tekst: Kim Buitenhuis | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws