Dit is het eetdagboek van Anne Vedder

'Sinds ik ben gestopt met drinken, voel ik me fitter'

Sinds Anne Vedder dagelijks sport, gezonder eet en niet meer drinkt, heeft ze meer energie dan ooit. Speciaal voor Grazia houdt de medeoprichter van Vedder & Vedder haar eetdagboek bij.

Maandag

“Stipt zeven uur start ik met mijn boksles. Dit jaar doe ik mee met het Zuidas Business Boxing Gala, waaraan ik een goed doel heb gekoppeld: een meisje dat niet zonder haar hulphond kan leven. Met de bokswedstrijd en onze speciale Fighter bracelet hoop ik de nodige 18.000 euro op te halen. Ik eet en drink na het sporten: een fles versgeperste selderijsap met 500 gram groente. Verder drink ik de hele dag water en thee, en neem ik dagelijks supplementen: probiotica, collageen, eiwitpoeder, multivitamines en magnesium voor de spierpijn. Thuis ontbijt ik met havermout, banaan, pindakaas, pompoenpitten en een cappuccino havermelk. Daarna maak ik met Giorgia Valentina een kookfilmpje voor Instagram: groenten quinoa uit de oven. Einde middag eet ik een bakje kwark met noten, en twee speltcrackers met verse tonijnsalade. Na het werk nog een uurtje tennissen. ’s Avonds en bord kip-kerrie met sperziebonen, sugarsnaps en champignons. Lekker met een karaf suikervrije limonade.”

Dinsdag

“Vandaag start ik om acht uur met een uur personal training. Vervolgens ontbijt ik op kantoor met een açai bowl met suikervrije granola, banaan en kokosflakes. Tussen de meetings door lunch ik met een wrap met kip, ei en groene groentenmix. Einde middag eet ik een handje ongezouten noten. Na het werk een zware boksles. Met mijn laatste energie maak ik Quorn met quinoa en teriyakisaus.”

Woensdag

“Na mijn uurtje PT kom ik bij met een proteïneshake met banaan, spinazie, mango, blauwe bessen en amandelmelk. Vandaag duik ik met Esther de studio in voor onze Vedder & Vedder-podcast. Daarna genieten van een stukje Spakenburgs hart met een capu havermelk. Ik lunch met een salade met zalm, komkommer, sojaboontjes en Aziatische dressing. Einde middag twee rijstwafels met hüttenkäse. ’s Avonds maak ik thuis volkorenpasta met courgettenoedels, verse tomatensaus, paprika en champignons. Als toetje een bakje proteïnechocolademousse met weinig suiker.”

Donderdag

“Na mijn uur PT ontbijt ik op kantoor met kwark, granola, fruit en een cappuccino havermelk. Tussen mijn meetings eet ik wat stukjes paprika met hummus. Ik lunch met twee volkoren speltcrackers met pindakaas en twee met kipfilet en hummus. Ik drink een flesje bieten-, komkommer- en spinaziesap. Daarna aan de slag met foto’s en filmpjes voor onze nieuwe Pavé-collectie met initialen en diamantjes. Tussendoor twee gekookte eitjes met een snufje peper en zout. ’s Avonds uiteten met onze oude hr-manager bij Café Garçon. We delen alles: vooraf de blini met zalm, coquilles en steak tartaar en daarna wat stukjes tournedos, witvis en sliptongetjes. Erbij een alcoholvrije cocktail en water. Ik had nooit gedacht dat ik het zou volhouden, maar ik ben alweer drie maanden gestopt met drinken en voel me veel fitter.”

Vrijdag

“Na mijn uurtje PT drink ik een proteïneshake van cacao, pindakaas en amandelmelk. Op kantoor zijn we druk met de lancering voor ons nieuwe bedrijf Feather Moms met als eerste product een anti-striaecrème. Esther is zwanger en daardoor gaat er een bijzondere wereld voor ons open. Ik lunch met twee volkorencrackers met kipfilet en hummus en twee met geitenkaas. Tussendoor een handje ongezouten noten. Samen met een vriendin start ik het weekend bij Brasserie Van Dam met alcoholvrije champagne, een karafje water, een paar kipgyoza’s, carpaccio en vitello tonnato.”

Zaterdag

“Na mijn bokstraining ontbijt ik met een groepje vriendinnen: onze wekelijkse traditie. Ik kies voor een bananenpannenkoekje plus açai bowl met banaan, granola en kokosflakes en drink twee capu havermelk. Dan een wellnessmiddag in de sauna en jacuzzi van mijn nichtje. Chillen, met een bakje popcorn, glaasje cola zero en komkommer met een dipje. Eenmaal thuis maak ik een biefstukje met sugar snaps, sperziebonen, broccoli en zoete-aardappelpatat.”

Zondag

“Mijn rustdag start ik met een omeletje van drie eieren, spinazie, feta en walnootjes met een groot glas selderijsap. ’s Middags eet ik een stukje tonijnsandwich en wat kipgehaktballetjes op een kinderverjaardag.
’s Avonds schuif ik met Esther en haar vriend aan bij mijn ouders voor hun klassieke rauwe andijviestamppot met rookworst en een gehaktbal. Als toetje een stukje Viennetta. Thuis kijk ik nog een aflevering You; morgen weer een drukke dag!”

Benieuwd hoe gezond Anne eet? In de nieuwste Grazia deelt sportdiëtist Esther van Etten haar mening. Nu in de winkel!

Tekst: Kim Buitenhuis 

Laatste nieuws