Chantal Janzen over horrorvakantie: ‘Combinatie van zure kwark en dode rat’

In het &C Zomerboek vertelt ze over haar meest ellendige vakantie ooit.

Samen met haar man Marco, twee zoons én stiefkinderen vormt Chantal Janzen al jaren one happy family. Ze deelt dan ook regelmatig leuke kiekjes en video’s van haar gezellige gezin. Maar net als ieder ander huishouden, maken ook zij wel eens mindere dingen mee. Naar aanloop van de zomervakantie vertelt ze in het ‘&C Zomerboek’ over een vakantietrauma van vorig jaar.

Horrorvakantie

Het begint al op de eerste dag van de vakantie wanneer Chantal niet door heeft dat ze een huisje zonder airco heeft geboekt. Gevolg: slapen in een kamer waar het de vijftig graden aantikt. Gelukkig hoeven ze hier niet lang te vertoeven, omdat de kinderen van haar man Marco het gezelschap komen vergezellen. Ze verlaten de accommodatie en vertrekken naar een groot, ogenschijnlijk prachtig huis op een geweldige locatie.

Bij aankomst worden ze verwelkomd door de schoonmaakster. “Na drie stappen in het huis begreep ik waarom ze er was: ze moest nog schoon­maken. Nee dus. Ze had juist schoongemaakt, zei ze. Wonderlijk, want in elke hoek zaten spinnenwebben en de zolen van mijn sneakers bleven tijdens de rondleiding verdacht vaak aan de vloer kleven”, vertelt ze over de locatie.

Maar daar stopte de ellende niet. Ze vervolgt: “Toen we boven kwamen, ging ik bijna over mijn nek door de stank. Het leek een combinatie van zure kwark en dode rat. Dus toen ze een kamer uitliep, keek ik vlug onder een van de kinderbedden. Ik schrok me kapot. Ik dacht dat er een nest kittens onder lag, maar het bleken immense stofwolken te zijn. On­der het andere bed lagen lege ballonnen, ondefinieer­baar voedsel en een dozijn halfvergane insecten. Van de rand van de wastafel drupte een kleverige, bruine substantie zachtjes op de badkamervloer.” Oh no!

Verwende prinses

De schoonmaakster belooft het gezin de volgende dag terug te komen, mét de nodige schoonmaakproducten. “Om negen uur parkeerde ze haar fiets tegen het hek en haalde ze een kleine emmer met een fles allesreiniger onder de snel­binder vandaan. Als het niet zo immens treurig was geweest, had ik waarschijnlijk de slappe lach gekre­gen, maar daar ging ze dus mee aan de slag.”

Chantal is not impressed van de mislukte schoonmaak poging en belt boos de verhuurder, die haar wegzet als verwende prinses. “Dus die avond checkten we, inmiddels met z’n zevenen, in in het enige hotel in de buurt. Een belachelijk chic en belachelijk duur hotel. Dat we aan het sparen waren voor de verbouwing en dat we dat geld nu moesten uitgeven aan een hotel, negeerde ik maar even. Want het was wel schoon.”

Voortaan stofzuiger mee

Dit overkomt Chantal naar eigen zeggen geen tweede keer. “Ik overweeg om dit jaar een stofzuiger mee te nemen op vakantie. En een swiffer. En allesreiniger. En honderd duizenddingen­doekjes. Dit gebeurt me nóóit meer.”

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld/ Brunopress

 

Laatste nieuws