Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha: om deze reden zit je mascara altijd rond je ogen

En zo voorkom je het voortaan gemakkelijk!

We love een goede make-uplook. Een van de items die zeker niet mag ontbreken in je stash, is een mooie mascaraToch blijft een smetteloos paar wimpertjes creëren altijd een crime: ben je eindelijk vlekkeloos uit de strijd gekomen, gaat het goedje gedurende de dag alsnog onder of boven je ogen zitten...

De perfecte mascara

Mascara is toch wel hét onmisbare make-upproduct van veel vrouwen. Als je maquillage er eenmaal flawless op zit, wil je dat de finishing touch genaamd mascara je look helemaal afmaakt. Als het resultaat er na een paar laagjes – en een aantal gekke bekken – dan eindelijk mag zijn, is het laatste wat je wil dat het even later alsnog nog rondom je ogen zit. We vinden het dan ook belangrijk dat make-up van goede kwaliteit is en het gewenste resultaat geeft. Toch ligt het uitvlekken van mascara niet per se aan het merk of de prijs!

Te vet

Als jij je herkent in bovenstaande blamage, is de kans groot dat jouw mascara vettige ingrediënten bevat. Hierdoor gaan ze smelten en zo belanden ze onder of boven je ogen. Wanneer je een 'drogere' mascara gebruikt, voorkom je dit in veel gevallen. Neem dus eens een kijkje op de ingrediëntenlijst van jouw favoriete product en switch zo nodig naar een minder vette variant.

Verder is het belangrijk dat de huid rondom je ogen ook niet te vet is, want hierdoor is de kans nog steeds erg groot dat je mascara uitloopt. Dit kun je makkelijk voorkomen door onder en boven je ogen lichtjes af te poederen!

Bron: Fem-fem| Beeld: NL Beeld/ Brunopress