Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

OMG: dit koppel zat 79 dagen vast in Costa Rica op derde date door corona

Wat een verhaal!

Stel je voor: je gaat op derde date met iemand die je via een datingapp hebt leren kennen, en voordat je het weet zit je met diegene 79 dagen vast in een ander land door een wereldwijde pandemie. Het overkwam een koppel uit Amerika, die hun 'langste derde date' hebben vastgelegd in een documentaire op Netflix.

Lange derde date

In de Netflix-documentaire Longest Third Date volgen we Khani en Matt, die elkaar hebben leren kennen via de datingapp Hinge. Ze spraken twee keer af en besloten om voor de derde keer iets uitdagenders te doen. Daarom boekten ze een reis naar Costa Rica voor een paar daagjes. Maar wat ze van tevoren nooit hadden gedacht, was dat die paar dagen er uiteindelijk 79 werden. In maart 2020 sloeg corona toe en werden er wereldwijd maatregelen getroffen om het virus tegen te gaan. Hierdoor werd de terugvlucht van Matt en Khani naar de VS gecanceld.

Lockdown

De twee moesten daarom voor onbepaalde tijd zich zien te vermaken op Costa Rica. Enne, dat is nogal wat als je elkaar pas net kent én ook nog eens continu op elkaars lip zit. "Als Matt en Khani elkaar vinden op Hinge, slaan de vonken over. Zozeer zelfs dat ze spontaan naar Costa Rica vliegen voor hun derde date – en vast komen te zitten als de wereld in maart 2020 dichtgaat. Een verlengd verblijf in het paradijs wordt de ultieme test van compatibiliteit", luidt de Netflix beschrijving.

Drijft de lockdowm Matt en Khani uit elkaar, of bloeit er uiteindelijk toch iets moois op? The Longest Third Date is nu op Netflix te zien!

Bron: NSMBL | Beeld: Netflix, YouTube

Lifestyle
  • Longest Third Date. (L to R) Khani Le and Matt Robertson in Longest Third Date. Cr. Courtesy of Netflix © 2023