Ai: dit zijn 5 red flags in een relatie die vaak worden genegeerd

Be warned.

First things first: geen enkele relatie is natuurlijk perfect. Een ruzie of discussie hier en daar hoeft niet te betekenen dat er iets niet goed zit. Maar er zijn wel een aantal grote signalen die vaak genegeerd worden, terwijl ze wel degelijk een probleem vormen voor je relatie. We zetten ze op een rij.

1. Jullie doen geen moeite voor elkaar

Als je iemand leuk vindt, is het vanzelfsprekend niet erg om iets te doen voor diegene. Sterker nog, je doet het graag. Niet zo gek dus dat het een slecht teken is als je geen moeite meer doet voor je lover of andersom. Blijf je liever thuis dan dat je zijn favo m&m’s van de supermarkt haalt? Dan moet je je wellicht gaan afvragen of het nog wel werkt tussen jullie.

2. Jullie checken elkaars telefoon

Af en toe elkaars telefoon gebruiken als je je eigen even niet bij de hand hebt is natuurlijk geen probleem. Maar als je obsessief elkaars smartphone gaat controleren op mogelijke romantische of flirterige berichtjes naar anderen, zit er iets niet goed. Het lijkt misschien onschuldig, maar het is een belangrijk signaal dat jullie elkaar niet vertrouwen – en laat dat nu net juist zo belangrijk zijn in een relatie.

3. Jullie praten met anderen negatief over jullie relatie

Af en toe bij je bestie je hart luchten is volkomen normaal, en juist healthy. Maar wanneer je merkt dat je alleen maar negatief over je partner praat, is dat geen goed teken. In een goede relatie zijn er altijd meer dingen positief dan negatief. Is dit bij jou niet het geval, dan moet je wellicht gaan nadenken over hoe dat komt.

4. Jullie hebben geen diepgaande gesprekken

In een relatie hoef je natuurlijk niet alleen maar de diepte in te gaan met elkaar. Af en toe aan elkaar vragen of de boodschappen al zijn gedaan of wat de weersvoorspellingen zijn hoort erbij. Er is echter wel een grens. Wanneer je alleen maar met elkaar over koetjes en kalfjes praat, gaat er iets niet helemaal goed. Je wilt immers juist bij je partner je hart kunnen luchten over diepgaande zaken zoals je gevoelens.

5. Jullie praten niet meer in de wij-vorm

Wanneer koppels langere tijd bij elkaar zijn, zie je vaak dat ze los van elkaar in de wij-vorm gaan praten. Misschien zie je het ook wel bij je ouders. Niet zo gek ook, want je maakt op een gegeven moment immers een groot deel uit van elkaars leven. Als je eerst wel altijd in de wij-vorm praatte met je lover, maar dat nu niet meer doet, is dat wel iets om bij stil te staan. Het kan namelijk iets zeggen over een mogelijk negatieve verandering in jullie relatie.

Bron: Girlscene | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws