Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

538-dj’s Wietze en Klaas stoppen met presentatie ochtendshow

Ze geven het stokje door aan een gloednieuw trio!

The end of an era! Wietze de Jager en Klaas van der Eerden stoppen met de presentatie van de ochtendshow op Radio 538. Dit heeft de radiozender in goed overleg met de dj's besloten. Het ochtendshow-stokje wordt na de zomer doorgegeven aan een nieuw trio, namelijk Tim Klijn, Rick Romijn en Niels van Baarlen.

Eerder dan gepland

"Het maken van een dagelijks programma in de vroege ochtend – en alles wat daar extra bij komt kijken – vraagt 24/7 aandacht", zegt Wietze in een reactie. "Het continue vinden van de juiste balans met het gezinsleven is iets wat ik vaker heb gedeeld met de luisteraars. Voor Radio 538 was dit de aanleiding om in gesprek te gaan. Samen met de zender kwamen we tot de conclusie dat ik het langjarig commitment voor een ochtendshow, in deze fase van mijn gezin, simpelweg nog niet kan overzien", verklaart hij. "Daarom hebben we besloten eerder te stoppen dan gepland." Volgens de dj is dit een logisch moment, omdat het nieuwe trio dan na de zomer kan starten. "Voor mij zal een andere plek in de programmering volgen met een betere balans tussen radio maken en familie."

Klaas vindt het jammer dat het ochtendshow-avontuur vervroegt stopt. "Ik vind het natuurlijk ongelooflijk jammer dat ons geweldige avontuur te vroeg stopt, maar ik respecteer de keuze en heb begrip voor de privésituatie van Wietze", stelt hij. "Ik ga de komende tijd eerst eens even goed nadenken over wat de toekomst binnen of buiten 538 voor mij in petto heeft, maar de afgelopen periode heeft laten zien dat we iets goeds neer kunnen zetten en daarnaast mijn liefde voor radio alleen nog maar meer heeft aangewakkerd.”

Nieuw trio

Na de zomer introduceert Radio 538 een nieuwe ochtendshow, gepresenteerd door Tim Klijn, Rick Romijn, Niels van Baarlen en nieuwslezeres Florentien van der Meulen. "Voor ons alle drie geldt dat we jarenlang bij Radio 538 hebben gewerkt. Dat we nu weer terugkeren op het vertrouwde honk, voelt toch als thuiskomen", zegt het trio – dat nu nog bij Radio Veronica werkt – in een statement. "Hoewel we het vreselijk naar ons zin hebben bij Radio Veronica, stroomt er toch nog steeds groen paars bloed door de aderen. We kijken er daarom ontzettend naar uit om, met het team te gaan knallen in de 538 ochtend. We hebben er onwijs veel zin in!”

Bekende gezichten

Voor Wietze en Klaas komt er na een dik jaar dus al een einde aan 'De 538 ochtend'. Zij presenteerden de ochtendshow namelijk sinds januari 2022. Het nieuwe ochtend-trio is echter ook niet geheel onbekend. Zo heeft Tim tussen 1998 en 2014 al diverse programma's op Radio 538 gepresenteerd en was hij lange tijd de vaste vervanger van Edwin Evers. Rick en Niels waren 21 jaar lang de belangrijkste gezichten naast Edwin in ‘Evers Staat Op’, dat maar liefst 18 jaar te horen is geweest op Radio 538. Vanaf januari 2022 presenteerden Tim, Rick en Niels ‘De Veronica Ochtendshow: Ook Goeiemorgen’ op Radio Veronica, en na de zomer start er een nieuwe uitdaging voor de heren!

Bron: Radio 538 | Beeld: NL Beeld