Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha: in dít paasontbijt zitten de meeste calorieën

Choose wisely!

Het is Pasen! En daar hoort natuurlijk een overheerlijk en uitgebreid paasontbijt bij. De paasstol en een schaal croissantjes zijn op bijna iedere ontbijttafel te vinden. En hoewel we natuurlijk weten dat ze beide niet bepaald gezond zijn, waren we wel eens benieuwd in welk broodje de meeste calorieën zitten.

Paasontbijt

Grote kans dat jij dit weekend aan een paasontbijt- of brunch zit met je familie of vrienden. Op tafel staat natuurlijk een hoop lekkers, waar we volop van genieten. Wat in elk geval op (bijna) iedere paastafel te vinden is, is paasstol en croissantjes. We love it! Helaas weten we ook dat het allemaal niet bepaald gezond is, maar een beetje genieten moet ook kunnen tijdens het paasweekend. Het kan echter geen kwaad om je een beetje bewust te zijn van wat je naar binnen werkt. Daarom hebben wij deze twee populaire broodjes eens met elkaar vergeleken.

Paasstol vs. croissantjes

Een sneetje paasstol versus de croissant: welke lekkernij is de 'beste' keuze? Laten we vooropstellen dat ze allebei geen gezonde keuze zijn. Máár, om terug te komen op het ‘genieten’-aspect van het paasontbijt, zetten we ze wel gewoon allebei op tafel. Als je toch wilt kiezen voor het ‘beste’ broodje, kun je het beste gaan voor een sneetje paasstol. Het is echter een klein verschil. De paasstol bevat namelijk 155 kcal, terwijl het croissantje 161 kcal bevat.

Genieten

Kortom, kies vooral wat jij het lekkerste vindt en geniet er met volle teugen van! Dat is die paar extra calorieën met Pasen meer dan waard, toch? Wij nemen ze in elk geval lekker allebei. Happy Easter! 

Bron: Kookfans, Libelle | Beeld: Emily in Paris