Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Lucien Laviscount over Emily in Paris: ‘Ik was net zo’n groentje als Alfie’

'Het was letterlijk Lucien in Paris', grapt de acteur.

Je kent hem als die knappe Engelsman uit Emily in Paris, en hij wordt nu ook getipt als de nieuwe James Bond. Maak nader kennis met acteur Lucien Laviscount.

Zijn Instagram-account (@its_lucien) staat vol met heerlijke kiekjes. De Britse acteur Lucien Laviscount (30) weet maar al te goed hoe hij zichzelf in the picture moet zetten als new hottest guy in town. Hij viel op als Alfie in Emily in Paris; niet alleen vanwege zijn looks, maar ook om zijn sexy accent. En nu wordt zijn naam zelfs genoemd in het rijtje van potentiële nieuwe Bond-kandidaten. Een van de producenten zou zich hebben laten ontglippen dat hij aan alle eisen voldoet en daarmee hoog op de favorietenlijst staat.

David Beckham

Hoe het begon? Lucien werd op tienjarige leeftijd ontdekt als model toen hij met zijn moeder aan het shoppen was en kreeg een klus voor de kledinglijn van David Beckham. “Ik was het ondeugende jongetje op de set en David kwam naar me toe en zei: ‘Lucien, je bent een grappige gast, je zou moeten gaan acteren’. Ik had geen idee wat dat inhield, maar zijn assistente pleegde een telefoontje naar een acteerschool in Manchester en die hebben contact gezocht met mijn moeder. Zo is het allemaal begonnen, nogal wild”, vertelt hij.

Groentje

Zijn eerste rolletje had hij datzelfde jaar al in de tv-serie Clocking Off, maar zijn grote doorbraak kwam op zijn zeventiende met de rol van Ben in Coronation Street. Daarna was hij onder anderen te zien in de series Waterloo Road, Snatch en Katy Keene, maar je zult hem vooral kennen als Earl Grey in Scream Queens. En nu dus door Emily in Paris, die hem voor het eerst in Parijs bracht. “Ik was net zo’n groentje in de stad als Alfie. Het was letterlijk Lucien in Paris.” De acteur kon al snel na het sturen van zijn auditietape op de Eurostar stappen. “Ik mocht op gesprek met creator Darren Star en actrice Lily Collins, en meteen daarna hoorde ik: ‘Je gaat naar Parijs’.”

Drukke dude

In thuisland Engeland is hij al jaren een beroemdheid en deed hij op zijn negentiende mee aan Celebrity Big Brother. Daar werd hij close met de twaalf jaar oudere Kerry Katona, met wie hij naar eigen zeggen ‘friends with benefits’ was. Ook werd hij de afgelopen jaren gelinkt aan zangeres Kelly Osbourne, actrice Keke Palmer en

aan Little Mix-sterren Leigh-Anne Pinnock én Jesy Nelson. Een drukke dude dus, maar goed nieuws: Lucien schijnt momenteel hartstikke single te zijn!

Tekst: Jill Waas | Beeld: NL Beeld