Aha: zo maak je de ‘Kir Royale’ uit Emily in Paris

Move over, Aperol Spritz en hallo, Kir Royale!

Lees ook

We hebben met z’n allen ongegeneerd het derde seizoen van Emily in Paris in één keer gebinged, enne: we want more! Jammer genoeg moeten we het voor nu doen met de allergrootste cliffhanger in de geschiedenis van Emily in Paris, maar geen zorgen! Want met het populaire comfort drankje de ‘Kir Royale‘ kunnen we het nog wel even uithouden.

Emily in Paris

Emily in Paris staat bekend om amour, drama, avontuur en natuurlijk de fashionable outfits en prachtige sieraden. Menig merk – bekend én iets minder bekend – hebben we in een aantal scènes daarom ook al mogen bewonderen. Maar niet alleen deze dingen staan centraal in de populaire Netflix-serie. Zo maken we namelijk ook kennis met het drankje de ‘Kir Royale’. En net als Emily Cooper, hadden wij er ook nog nooit van gehoord!

In de serie zien we dat Emily, samen met haar goede vrienden en (ex-)collega’s Luc en Julien, op een terrasje in Parijs zit om haar ‘werkloosheid te vieren’. En als je iets viert, dan doe je dat natuurlijk met een heerlijke alcoholische versnapering, wat in dit geval de Kir Royale is. “Op je werkloosheid”, proost Luc.

Marketingcampagne

En hoewel het drankje nieuw is voor Emily, verbaast ze zich erover hoe lekker het is. “Wat is dit?”, vraagt ze aan Luc. “Dát… is een Kir Royale”, antwoordt Luc. Hij legt uit dat de Kir Royale een typisch drankje is voor als je lekker aan het luieren bent.

En Emily zou Emily natuurlijk niet zijn als ze er geen goede marketingcampagne in zou zien. Ze vindt het drankje namelijk zó lekker dat ze het voorstelt aan haar vriendin Camille, waarvan haar ouders een eigen wijngaard hebben en waar Emily de marketing voor deed. Een echte showstopper dus!

Zo maak je ‘m

En als je dacht dat het drankje alleen maar is bedacht voor de Netflix-serie, dan heb je het mooi mis. Het upcoming drankje bestaat namelijk ook in het echt! Maar wat is het eigenlijk, en hoe smaakt het? Om het drankje te maken heb je niet veel nodig. Sterker nog: het is heel simpel om je eigen Kir Royale te maken. Het allerbelangrijkste ingrediënt van dit drankje is de Crème de Cassis, een zoete, donkerrode likeur gemaakt van zwarte bessen – iets wat dus eigenlijk superveel lijkt op de Cassis die wij kennen.

Om de Kir Royale te maken heb je maar drie tot vier eetlepels Crème de Cassis nodig. Je giet dit op de bodem van een fluitglas en voegt hier dan champagne aan toe. Ben je niet zo’n fan van champagne, dan kan je altijd nog kiezen voor een droge mousserende wijn. Voor de finishing touch kun je er nog een framboos aan toevoegen, et voilà. Move over, Aperol Spritz en hallo, Kir Royale!

Bron: Fem-Fem | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws

Zie ook