Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dyantha Brooks openhartig over moeilijke periodes in haar jeugd

'Voor m’n ouders was dat een pittige tijd'

Premiere 2 Kleine Kleutertjes: Een Dag om Nooit te Vergeten

Dyantha Brooks heeft niet bepaald een onbezorgde jeugd gehad. In een openhartig interview met Vriendin vertelt de presentatrice en voormalig Expeditie Robinson-kandidaat over haar ouders die braken met het Jehova-geloof en de impact op het gezin toen haar vader een herseninfarct kreeg.

Pittige tijd

"Mijn ouders waren Jehova’s getuigen en dat bracht wat struggles met zich mee", vertelt Dyantha over haar jeugd. Ze is naar eigen zeggen liefdevol opgevoed. En daar hebben haar ouders het nodige voor opgegeven. "Ze besloten namelijk dat ze dat leven niet wilden voor hun kinderen. Maar de gevolgen van uit zo’n geloofsgemeenschap stappen, zijn best intens. Het komt erop neer dat je alle familieleden en vrienden die ook Jehova’s getuige zijn, niet meer mag spreken", legt de presentatrice uit. "Voor m’n ouders was dat een pittige tijd."

Extra hard werken

Gelukkig heeft Dyantha weinig van de hele situatie meegekregen als kind. "Mijn ouders hebben altijd hun leven in het teken gezet van mij en mijn broer", vertelt ze. "Ze werkten extra hard om mijn dansles te betalen en om mijn broer te kunnen laten voetballen, terwijl ze zelf niet altijd in een zorgeloze situatie zaten." Want naast de gevolgen van deze grote beslissing, kreeg Dyantha's vader een herseninfarct toen zij twaalf jaar oud was.

Gezinsdynamiek

De gebeurtenis heeft veel invloed gehad op het gezin. "Het was heftig, omdat mijn vader een echte alfaman is", stelt Dyantha. "Hij had een goede baan, was de leider van het gezin. En van de ene op de andere dag was hij voor de helft verlamd en kon hij niet meer praten. De hele gezinsdynamiek verandert dan een beetje", aldus de presentatrice. "Vanaf dat moment was mijn zorgeloosheid weg. Tot die tijd had ik nooit iets heftigs meegemaakt. Toen dat gebeurde, dacht ik: het leven kan dus van de ene op de andere dag veranderen."

Bron: Vriendin, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld