Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oh no! Deze actrice keert niet terug in Sex Education

We zullen het in het vervolg zonder deze hoofdrolspeelster moeten doen...

1

Het is alweer een tijdje geleden dat we konden genieten van de release van het derde seizoen van de Netflix-serie Sex Education. Het vierde seizoen is in aantocht, maar we hebben slecht nieuws voor eventuele nieuwe seizoenen. Actrice Emma Mackey – die Maeve speelt in de serie – laat weten dat ze afscheid neemt van de serie.

Vijfde seizoen

Afgelopen weekend vonden de BAFTA Awards plaats en daar waren onder meer een aantal Sex Education-sterren aanwezig. Emma mocht zelfs de felbegeerde Rising Star-prijs in ontvangst nemen! Tijdens het event onthulde Emma nog het een en ander over haar rol als Maeve, en zei ze ook dat ze niet in een eventueel vijfde seizoen van de serie te zien zal zijn.

“Seizoen vijf? Ik heb vorige week net seizoen vier afgerond”, vertelde Emma aan ‘RadioTimes’. “Ik denk niet dat ik te zien zal zijn in het vijfde seizoen. Ik heb afscheid genomen van Maeve.” De actrice vertelde eerder al dat ze in het vierde seizoen al iets minder te zien is dan voorheen. “Er zijn meer personages, dus ik ben niet meer zo consequent te zien", zei ze.

Andere acteurs

Overigens zijn er in het vierde seizoen al een aantal acteurs niet meer te zien. Zo keren onder meer Simone Ashley (Olivia) en Tanya Reynolds als Lily niet terug. Ook Lily’s love interest Ola (gespeeld door Patricia Allison) zal niet te zien zijn in het volgende seizoen.

Vanaf het moment dat het eerste seizoen in 2019 op Netflix verscheen, was Sex Education al een grote hit. Binnen een maand was de serie al meer dan veertig miljoen (!) keer bekeken. Afgelopen september konden we finally genieten van het derde seizoen én kregen we het goede nieuws te horen dat er een vierde seizoen on the way is. De opnames voor het vierde seizoen zitten er inmiddels op. Wanneer we de afleveringen op Netflix kunnen bingen is helaas nog niet bekend.

Bron: HLN | Beeld: Sex Education (Netflix)

Lifestyle
  • Sex Education Season 1