Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Let’s travel! Zo reis je voor slechts 38 euro naar Berlijn

Tijd voor een girlstrip!

Brandenburg gate at sunset

Bel je moeder, tante, zusje of best vriendin, want het is tijd voor een girlstrip naar Berlijn! De Duitse hoofdstad is ontzettend leuk voor een stedentrip. En hoewel het best ver in Duitsland ligt, hoeft het helemaal niet duur te zijn om er naartoe te reizen. Voor slechts 38 euro sta jij namelijk in het centrum van Berlijn!

Berlijn, here we come!

Dat Berlijn een leuke optie is voor je volgende stedentripje, hoeven we je vast niet te vertellen. Het is een ontzettend leuke stad, waar je veel kunt zien, doen en beleven. Van gezellige eettentjes om te borrelen tot cultuursnuiven bij de verschillende bezienswaardigheden of lekker shoppen: it's up to you! Berlijn heeft het allemaal te bieden. Dus staat er weer een girlstrip op de plannen? Dan is dit een erg leuke optie.

Met de trein

Hoewel de Duitse stad op de kaart vlak naast Nederland ligt, is het in de praktijk nog best een eindje rijden. Gelukkig kun je tegenwoordig heel goedkoop naar Berlijn reizen, namelijk met de trein! Deze vertrekt vanaf Amsterdam Centraal en stopt binnen Nederland ook nog in Hilversum, Amersfoort Centraal, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. Genoeg plekken om op te stappen dus. De reis zelf duurt zo'n zes en een half uur, maar je kunt gewoon blijven zitten. Geen overstap dus, en je kunt onbeperkt bagage meenemen. En the best part: hier betaal je slechts 38 euro voor. Do we need to say more? 

Ver van tevoren boeken

Dit alles klinkt te mooi om waar te zijn, toch? Helaas is dat in sommige gevallen ook zo. Er zitten namelijk wel een aantal voorwaarden aan om daadwerkelijk voor 38 euro naar Berlijn te kunnen reizen. De prijzen verschillen namelijk enorm per dag en daarvan is 38 euro de allergoedkoopste optie. Als je pech hebt, kost een kaartje je namelijk tot wel 313 euro. We know, dat is toch meteen een stukje minder aantrekkelijk. Heb je plannen voor een stedentripje naar de Duitse hoofdstad? Boek je treinreis dan zo mogelijk van tevoren, zodat je zeker weet dat je de goedkoopste prijs betaalt.

Bron: Girlscene | Beeld: iStock