Zó viert Monica Geuze het liefste de kerstdagen

'We gaan niet dertig andere dingen doen.'

In de meest recente aflevering van Geuze & Gorgels – een podcast van beste vrienden Monica Geuze en Kaj Gorgels – bespreken de twee hun eigen idee over de kerstdagen. Zo legt Monica graag uit hoe zij haar perfecte kerst voor zich ziet.

Niet zo leuk

Monica vertelt over een duo-interview die ze samen had met iemand voor het blad &C. Dat interview ging ofcourse over kerst, de tijd van het jaar waar de vlogster een sterke mening over heeft. “Ieder jaar moet ik dan weer verkondigen dat ik kerst niet zo leuk vind”, legt de moeder uit.

Aversie

“Toen hadden we dus dat interview over kerst, maar toen dacht ik: ik wil eigenlijk gewoon het liefst weg zijn”, geeft Monica toe. “Maar ik ben natuurlijk al heel erg veel weggeweest voor werk, en dan wil ik eigenlijk gewoon thuis zijn.” Toch ziet de vlogster wel op tegen die kerstverplichting. “Ik kan er niks aan doen, maar ik voel er gewoon een beetje een aversie tegen.”

Eén dag kerst

En hoewel de moeder ertegen opziet, legt ze wel uit hoe ze haar perfecte kerst voor zich ziet. “Ik wil best met kerst leren leven”, laat ze weten. “Maar ik heb geen zin om drie dagen allemaal verplichtingen te hebben. Ik wil eigenlijk gewoon op een gegeven moment de persoon zijn die ieder jaar een dik feest geeft, waar iedereen kan blijven eten. Maar dan echt iedereen: je eigen familie, je schoonfamilie, de familie van je ex, de vader van Zara-Lizzy.”

De vlogster wil eigenlijk het liefst dat iedereen tegelijk met elkaar kerst komt vieren. “Iedereen mag komen. Dan mag het echt groots zijn, maar dan doen we dat één keer. Voor de rest is de hele kerst gewoon vrij”, legt ze uit. “Dus dan is het ook gewoon: wij vieren kerst die dag, en iedereen mag komen. Wil je erbij zijn, dan ben je erbij. En zo niet, dan niet. Maar we gaan niet dertig andere dingen doen.”

Bron: Podcast Geuze & Gorgels | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws