Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Pasgeboren kindje Florine Hofstee nog altijd in het ziekenhuis

Florine hoopt dat de kleine spruit vandaag naar huis mag.

Videoland Event 2022

Vorige week beviel Florine Hofstee van een zoontje. Helaas sloeg de blijdschap al snel om in grote zorgen, en moesten de kersverse ouders met hun kleine spruit naar het ziekenhuis. Hoewel het in eerste instantie beter leek te gaan met kleine Don Jan, moet hij nu toch nog in het ziekenhuis blijven, zo deelt de mama.

Bilirubine

Van een roze wolk met je kleine, naar een spoedbezoek terug aan het ziekenhuis: Florine Hofstee heeft een rollercoaster van een week achter de rug. De Gooische Moeder deelde dit weekend een foto van haar jongste spruit, Don Jan Stoop, die onder een stel blauwe lampen wordt gehouden. Hij bleek namelijk aan geelzucht te lijden. “Onze lieve kleine bink had een te hoog bilirubine gehalte (geelzucht). We schrokken ons helemaal rot en moesten direct naar het ziekenhuis”, vertelde Florine. “Daar bleek hij, na hielprikje, echt een veel te hoog gehalte te hebben dus direct werd hij onder 4 lampen gelegd.”

Nog blijven

Kort daarna leek het even beter te gaan met de kleine spruit want de behandeling sloeg goed aan. Toch mag Don voorlopig nog niet naar huis, vertelt Florine. "We hoopten vandaag naar huis te kunnen, maar helaas was zijn bilie weer iets gestegen. Wat een domper", schrijft de mama. Het enige lichtpuntje is dat ze nu wel weten wat er aan de hand is met Don Jan.

Het heeft te maken met bloed. "Ik heb bloedgroep O+ en Don heeft B+. Ik heb hierdoor antistoffen in zijn lijfje gemaakt tijdens mijn zwangerschap, waardoor de bilie zo hoog is geworden in de eerste dagen van zijn leven", legt Florine uit. "Dit wordt afgebroken door die lichttherapie die hij nu krijgt. Als dit onder een bepaalde grens is en dit zo 24 uur lang blijft, mogen we naar huis. Hopelijk is dat morgen."

Grote broer Beer vermaakt zich voorlopig prima thuis met papa en de oppas. "Beer mag hier natuurlijk langskomen, maar we kiezen ervoor dat nog niet te doen. Je weet nooit of je iets goed doet, maar mijn gevoel zegt dat 'mama hier weer achterlaten' op deze, voor hem, vreemde plek, nog verwarrender maakt." Beterschap, kleine Don Jan!

Bron: Instagram Florine | Beeld: Brunopress

Showbizz
  • NLD/Amsterdam/20220422 - Videoland Event 2022 - videoland by RTL Fotograaf: BrunoPress / ArjoFrank Fotografie Op de foto: Florine Hofstee