Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Florine Hofstee deelt update over baby Don Jan vanuit het ziekenhuis

'Bij de start van de behandeling was het nog even de vraag of de lampen genoeg zouden zijn.'

Vorige week beviel Florine Hofstee van een zoontje. Helaas sloeg de blijdschap al snel om in grote zorgen, en moesten de kersverse ouders met hun kleine spruit naar het ziekenhuis. Inmiddels gaat het gelukkig iets beter met de kleine en deelt de Echte Gooische Moeder een update.

Geelzucht

Van een roze wolk met je kleine, naar een spoedbezoek terug aan het ziekenhuis: Florine Hofstee heeft een rollercoaster van een week achter de rug. De Gooische Moeder deelde dit weekend een foto van haar jongste spruit, Don Jan Stoop, die onder een stel blauwe lampen wordt gehouden. Hij bleek namelijk aan geelzucht te lijden. "Onze lieve kleine bink had een te hoog bilirubine gehalte (geelzucht). We schrokken ons helemaal rot en moesten direct naar het ziekenhuis", vertelde Florine. "Daar bleek hij, na hielprikje, echt een veel te hoog gehalte te hebben dus direct werd hij onder 4 lampen gelegd."

Behandeling

Gelukkig was er ook goed nieuws voor de ouders van Don Jan. Zo deelde Florine dat de behandeling goed aanslaat. “Komt dus allemaal goed. Maar godsamme wat schrik je als papa en mama zijnde…", schreef ze. Florine en hubby Jeroen blijven voorlopig dan ook bij hun kleintje in het ziekenhuis. “Tot alles helemaal in orde is, just to be sure", liet ze dit weekend weten.

Bron: Instagram @florinecmh

Lampen afgebouwd

Inmiddels lijkt het de goede kant op te gaan met de kleine man. "Update: afgebouwd van 4 lampen naar vandaag 1 lamp", deelt Florine op haar Instagram Stories. "Lekker in een wiegje mag hij liggen nu. Bilie gehalte daalt goed tot nu toe. Morgenochtend weer een hielprikje om te kijken hoe goed hij het doet op 1 lamp." Ook laat de mom weten 'mega trots' te zijn. "Want bij de start van de behandeling was het nog even de vraag of de lampen genoeg zouden zijn of dat er misschien wel een bloedtransfusie moest gebeuren. Gelukkig hoefde dat niet." Wij hopen dat de kleine Don Jan snel beter wordt en lekker naar huis mag!

Bron: Instagram @florinecmh, Grazia archief | Beeld: Brunopress