Matched by Moms Kiki blikt terug op deelname: ‘Ik had zin om verliefd te worden’

Ook heeft ze nog steeds contact met Patricia.

Lees ook

Kiki was een van de deelnemers van het eerste seizoen van Matched by Mom. De blondine werd dolverliefd op de knappe Melvin en blikt met warme gevoelens terug op haar deelname, zo vertelt ze in gesprek met Grazia.

Contact Patricia

Hoewel Kiki natuurlijk het hart van love interest Melvin wilde veroveren, wist ze ook een plekje in het hart van zijn moeder Patricia te veroveren. Het is dan ook niet zo gek dat Kiki en Patricia elkaar na de opnames van het programma nog veel hebben gesproken. “Patricia en ik hebben heel veel contact gehad”, vertelt Kiki als we met haar bellen. “Ze heeft me geholpen om alles wat er de afgelopen weken gebeurde een plekje te geven.” 

Kiki geeft aan dat meedoen aan Matched by Mom een prachtige ervaring was, maar dat er wel veel op haar af kwam. “Ik was zo verliefd, maar na een paar weken na thuiskomst kickte de realiteit in. Daar heb ik het best even moeilijk mee gehad. Ik was verdrietig om het feit dat het toch niet werkte tussen mij en Melvin, en vond het ook gek dat alles wat ik had meegemaakt werd uitgezonden. Dat zijn allemaal dingen die nieuw voor mij zijn. Alles kwam in één keer op mij af. Daar heb ik het ook veel met Patricia over gehad”, deelt Kiki. 

Pittig

Kiki vertelt dat het emotioneel toch best lastig kan zijn om mee te doen aan een realityprogramma. “Je bent drie weken lang alleen maar bezig met: wat wil ik? En wat voel ik? Daarbij krijg je geen prikkels van buitenaf, waardoor het best moeilijk is om je gedachten te relativeren.” Kiki deelt dat ze bij terugkomst ook niet met vriendinnen kon bespreken wat ze allemaal had meegemaakt, omdat zij niet hetzelfde hadden meegemaakt. “Dat was best lastig, gelukkig kon ik mijn verhaal altijd met Petra delen. Ik vertrouw haar honderd procent.” 

Kiki deelt dat er door haar deelname aan het programma best veel op haar afkwam. Gelukkig heeft ze alles wat ze heeft meegemaakt een plekje kunnen geven. “We hebben vanuit het programma een coach gekregen. Met haar heb ik een paar heel fijne gesprekken gehad. Ook nu heb ik nog steeds een coach die me begeleid op persoonlijk en zakelijk gebied. Met haar kan ik ook heel goed praten. Het gaat helemaal niet over ernstige dingen hoor, maar het zou normaal moeten zijn dat je af en toe behoefte hebt om met een professional te praten over je gevoelens.”

Opnieuw meedoen

Hoewel Kiki even tijd nodig had om weer te aarden, kijkt ze met heel veel plezier terug op haar deelname. “Ik kijk er heel positief op terug. Toch zou ik niet nog een keer mee willen doen aan een realityprogramma. Dat komt ook vooral omdat de uitkomst een volgende keer niet leuker of beter kan zijn. Dat kan ik nooit meer overtreffen. Ik deed aan dit programma mee omdat ik weer verliefd wilde worden. Dat is gelukt. Dus beter dan dit kan het niet worden.” 

Reacties social media

Hoewel reacties op Instagram soms best overweldigend kunnen zijn, is Kiki vooral heel blij met alle berichten die ze van haar volgers krijgt. “Van veel jonge meiden krijg ik zulke lieve berichtjes. Ze vertellen me dat ze het zo tof vinden dat ik zo open ben geweest over dat ik twee moeders heb. Veel van die meiden die me een berichtje sturen laten weten dat ze daar veel steun uit kunnen halen. Ze geven aan het heel tof vinden dat ik zo open ben en daar veel aan hebben.”

“Dat ik meiden met mijn verhaal kan inspireren of een hart onder de riem kan steken vind ik echt heel tof. Ik hoop dat ik dat in de toekomst kan blijven doen.”

Beeld: RTL (Tom Cornelissen)

Laatste nieuws

Zie ook