EOTBDD’s Sem over eenzaamheid na deelname: ‘Heel moeilijk om nieuwe vriendinnen te maken’

'Je doet het alleen en je hebt het daar alleen gedaan. Mensen begrijpen niet hoe het is om daarvan terug te komen.'

Lees ook

Sem de Coninck deed in 2021 mee aan Ex on the Beach: Double Dutch. Hoewel het er nu rooskleurig uitziet voor de brunette en ze happily samen is met haar vriend, is dat niet altijd het geval geweest. In de podcast EN DAN? van Daelorian vertelt ze over eenzaamheid, vriendinnen en vertrouwensproblemen.

Vriendinnen

Na EOTB was het voor Sem echt weer even acclimatiseren. Zo vond ze het lastig om te verwerken wat ze tijdens haar deelname allemaal had meegemaakt. “Je doet het alleen en je hebt het daar alleen gedaan. Mensen begrijpen niet hoe het is om daarvan terug te komen. Het is heel moeilijk om dat alleen te doen”, legt ze uit.

Ook vertelt Sem dat ze het na haar deelname moeilijker vindt om mensen te vertrouwen. “Ik heb echt vier vriendinnen denk ik”, vertelt Sem. “Het is heel moeilijk om nieuwe vriendinnen te maken, omdat je niet weet waarom iemand vrienden met jou wil zijn”, vervolgt ze. “Ik hou dat op een laag pitje, omdat ik de laatste tijd heb gemerkt dat mensen met je omgaan om je bekendheid, of je merkt dat als je iets over jezelf vertelt, dit weer wordt verdraaid naar een ander verhaal bij andere mensen.”

“Dan worden er dingen over mij verzonnen die gewoon niet waar zijn”, zegt Sem. Daarom maakt ze liever geen nieuwe vriendinnen.

Vriend

Sinds kort woont Sem samen met haar vriend Jason en gaat het een stuk beter. “We hebben de verhuizing achter de rug en het huis ziet er een stuk beter uit”, vervolgt ze. “Het gaat heel goed, maar ik merk nog wel dat die eenzaamheid blijft.” Dat heeft ook te maken met het feit dat Sem veel thuis is om content te maken op social media. “Wil ik daar verandering in brengen, dan zal ik wel meer vriendinnen moeten gaan maken en meer dingen moeten gaan doen. Daar ben ik ook zeker mee bezig, dus er komt nog van alles aan. Buiten de eenzaamheid om gaat het wel heel goed.” You go, Sem!

Bron: YouTube | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook