Donny Roelvink over Special Forces VIPS: ‘Er werd me een heel mooie spiegel voorgehouden’

'Ik had ook niet verwacht dat het zo extreem zou zijn'

Donny Roelvink is te zien in het gloednieuwe seizoen van Special Forces VIPS, waar hij samen met tien andere deelnemers zichzelf tot het uiterst pusht tijdens de zwaarste training van zijn leven. In gesprek met Grazia blikt hij vooruit op het nieuwe seizoen en vertelt hij of hij bij broer Dave heeft afgekeken.

Deelname

Meedoen aan Special Forces VIPS is niet zomaar iets en Donny kan erover meepraten. De fitnessgoeroe werd mentaal en fysiek flink getest en dat was best pittig. Of hij het onderschat heeft? “Ik heb het zeker niet onderschat, maar ik had ook niet verwacht dat het zo extreem zou zijn”, vertelt Donny. “Ik heb al een beetje bij mijn broer (Dave, red.) kunnen zien dat het echt iets heftigs is. En ik had er ook wel rekening mee kunnen houden dat ze in het tweede seizoen de lat nog iets hoger gingen leggen, want die lag ook echt behoorlijk hoog”, stelt hij.

Maarre, had broer Dave nog een aantal tips voor hem? “Hij had er niet zoveel voor me. Hij zei: ‘Het is je eigen ervaring en jij moet het zelf gaan doen. Iedereen z’n ervaring is anders.’ Het enige wat hij zei is dat ik mijn schoenen van tevoren goed moest inlopen en voor de rest was het vooral toi toi toi en heeft mij me wat moed ingepraat.”

Nieuwe inzichten

Donny’s deelname heeft hem nieuwe inzichten over zichzelf gegeven. “Er werd me een heel mooie spiegel voorgehouden”, vertelt de influencer. “De stafleden hebben knoppen bij me ingedrukt waarvan ik niet wist dat ze er zaten. En dat heeft me alleen maar positief veranderd.”

Wat hij het lastigst vond aan zijn deelname? “De confrontatie met jezelf, die constant maar weer bij elk onderdeel komt kijken. Je moet je er toch maar weer overheen zetten en dat gaat 24/7 door. Ik dacht op een gegeven moment dat we wel een keer een momentje voor onszelf zouden krijgen, maar het ging gewoon door en door en dat was gewoon heel heftig.” Aha!

Special Forces Vips is vanaf 2 november te zien bij Videoland. 

Beeld: RTL (Shot by Sud)

Laatste nieuws