Nagellak uitgedroogd? Zo wordt het weer vloeibaar

Er zijn een paar slimme trucjes voor.

Mega irritant: wil je eindelijk die ene kleur nagellak weer een keer gebruiken, is ‘ie uitgedroogd. Gelukkig zijn er meerdere eenvoudige manieren om die stroperige nagellak weer vloeibaar te krijgen.

Nagellakremover

Nagellakremover associëren we met het verdwijnen van nagellak. Het klinkt dus niet echt logisch dat je het ook kunt gebruiken om nagellak weer ’tot leven te wekken’. Toch werkt dat wel heel goed. Pak een glazen schaaltje, schenk daar een beetje nagellakremover in en maak het kwastje van je nagellak daarin schoon. Doe dat met behulp van een wattenstaafje of keukenrol (geen wattenschijfjes, want dat zorgt voor een hoop pluis).

Schud het kwastje vervolgens even uit en draai hem weer in het nagellakpotje. Je zult merken dat de nagellak weer vloeibaar wordt. Daar zorgt de remover die is achtergebleven op de kwast namelijk voor. Schud het potje nog even goed en voilà: je kunt weer aan de slag! Iets wat belangrijk is om hierbij te vermelden, is dat je nagellak hierdoor wel iets wateriger wordt. Dat kan voor kleurverschil of strepen zorgen tijdens het lakken.

Warm water

Heb je geen zin om met een ‘gevaarlijk’ product zoals nagellakremover aan de slag te gaan? Dan zijn er meerdere andere opties die je kunt proberen. Zet het flesje nagellak bijvoorbeeld in warm water en wacht een half uur tot een uur. Daarna is de nagellak als het goed is behoorlijk wat vloeibaarder geworden.

Nagellakverdunner

Wat je ook kunt doen, is nagellakverdunner gebruiken. Er zijn verschillende merken die dat product verkopen. Voeg een paar druppels aan je nagellakflesje toe, draai het flesje dicht, rol het heen en weer over je handpalm en je kunt het resultaat zien. Het is beter voor de houdbaarheid van je nagellak dan nagellakremover en het werkt net zo goed. Thank us later!

Bron: LINDA. | Beeld: Legally Blonde

Laatste nieuws