Niet alleen voor nagels: 6 dingen waar je nagellak ook voor kunt gebruiken

Tijd om een paar extra lakjes in te slaan!

We weten niet hoe het met jou zit, maar wij hebben een flinke hoeveelheid nagellakpotjes in ons bezit. Je hoeft immers geen genoegen te nemen met een paar kleurtjes, toch? Nagellak blijkt ook nog eens een multi purpose product te zijn, dat je voor veel verschillende dingen kunt gebruiken. Hebben we meteen weer een excuus om de collectie uit te breiden!

Veel verschillende toepassingen

Nagellak is veel meer dan slechts een gekleurde vloeistof die als nail decoration dient. Het kan een echt wondermiddel zijn. Je moet dan alleen wel weten waar je het allemaal voor kunt gebruiken. We zetten een paar handige trucjes voor je op een rij!

1. Verkleuring voorkomen

Wanneer je een prachtige ring of ketting hebt die is gemaakt van metaal, is de kans groot dat deze uiteindelijk gaat verkleuren. Voorkom verkleuring door de binnenkant van je sieraad met wat doorzichtige nagellak in te smeren.

2. Pumps levendiger maken

Wil je je pumps net wat ‘spannender’ maken? Lak dan de onderkant van je zool met een opvallend kleurtje. Het is niet te opvallend, maar wanneer je loopt zorgt dit voor een opvallend leuk effect.

3. Sleutels uit elkaar houden

Heb je veel verschillende sleutels aan je sleutelbos hangen en zorgt dat vaak voor verwarring? Lak de bovenkant van elke sleutel met een andere kleur nagellak. Nooit meer problemen met het vinden van je huis-, schuur- of fietssleutel!

4. Draad door een naald krijgen

Het kan een vreselijke klus zijn om een draad door het oog van de naald te krijgen. Smeer wat nagellak op de draad en laat het even opdrogen. Daarna is het een fluitje van een cent om de klus te klaren.

5. Grotere ladder in je panty voorkomen

Iedereen die weleens een panty heeft gedragen, weet dat het tere kledingstuk snel kapot gaat. Heb je ondanks al je voorzichtigheid toch een ladder gekregen in je panty? Doe er dan snel wat doorzichtige nagellak op om een groter wordende ladder te voorkomen.

6. Neus van je schoenen opknappen

Hoewel schoenen na een paar maanden dragen vaak nog wel goed zijn, kan het zijn dat de neuzen beschadigd zijn. Verbloem de beschadiging door met wat nagellak – die dezelfde kleur heeft als de schoen – de desbetreffende plek in de smeren. Thank us later!

Bron: Tips en Weetjes, Cosmopolitan | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws