Thijs Boermans biecht op: ‘Heb drie dragen vastgezeten’

Oei...

Dat Thijs Boermans een knappe kop heeft, is wel te zien. De acteur doet dit jaar mee aan Expeditie Robinson en weet het daar aardig ver te schoppen. In zijn eigen podcast Borrelpraat praat hij wekelijks over onder andere zijn deelname én deed hij deze week een wel heel opmerkelijke onthulling. Hij heeft namelijk ooit in de cel gezeten.

Gepakt

Thijs vertelt in de podcast dat hij ooit in heeft gevochten in een Amsterdamse club en daarna van de politie probeerde te vluchten. Tevergeefs, want hij werd alsnog opgepakt. “Vanuit Korte Leidsedwarsstraat ben ik weg gesprint en ik was snel, want ik was linksbuiten bij voetbal.” Hij probeerde te ontkomen door naar het huis van zijn vader te rennen. “Mijn vader woont heel dichtbij het Museumplein, dus ik dacht met mijn domme hoofd: weet je wat ik doe, ik ren naar mijn pa toe. Dan ga ik in mijn kamer waar ik opgroeide slapen en dan word ik morgen wakker en is er niks gebeurd.”

Nog voordat Thijs het huis van zijn vader bereikte, werd hij herkend door agenten in een auto. Met de agenten achter hem aan, sprintte Thijs onder het Rijksmuseum door. “Omdat ik dacht dat auto’s daar niet konden komen.” Dat had de acteur mis, want niet veel later werd hij onderschept door de auto. “Ik heb daar [in de gevangenis, red.] drie nachten moeten zitten”, biecht hij op.

Herkend

De zaak werd uiteindelijk geseponeerd en na drie dagen was Thijs weer op vrije voeten. “Die gast was verkeerd bezig. Ik was gewoon een domme jongen en ging een beetje vechten. Dat ga ik ook nooit meer doen.” Wat dan wel weer toevallig was, was dat Thijs door zijn celmaatje werd herkend. “Ben jij van Spangas?” vroeg hij aan Thijs. “Twee weken geleden zat ik vast en ik had één kanaal. Ik heb het verhaal helemaal gevolgd.” Dat vond de acteur leuk om te horen: “Dit was mijn lichtpuntje van mijn drie dagen in de cel in Marnixstraat.”

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws