Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Voor de curly girls: hair plopping is hét medicijn voor gedefinieerde krullen

Weg met al die verschillende haarproducten en hallo hair plopping-methode!

Waarschijnlijk heb je nog nooit gehoord van het fenomeen 'hair plopping'. Heb je hier wel van gehoord, dan is de kans groot dat jij een prachtige bos krullen op je hoofd hebt zitten. Waar we vroeger ons haar stijlden tot het dood en droog was, zijn krullen nu helemaal hét. Maar wat houdt hair plopping nou eigenlijk in?

Hair plopping

Hair plopping zorgt er eigenlijk voor dat je jouw haar zonder hitte droogt, maar tegelijkertijd de perfecte krul creëert. Het enige wat je voor deze methode nodig hebt is een microfiber handdoek of katoenen t-shirt. Dit helpt niet alleen tegen het mooi opdrogen van je krullen, maar het helpt ook nog eens tegen pluizig haar. En dat is natuurlijk iets waar iedereen blij van wordt.

Aandacht

Wat veel mensen niet weten is dat de hair plopping-methode al jaren bestaat, maar dat er gewoonweg nooit de juiste aandacht aan is gegeven. Hierdoor hebben curly girls vaak geen idee hoe zij hun krullen meer body kunnen geven. En dat terwijl het eigenlijk heel erg makkelijk is! Weg met al die verschillende haarproducten en hallo hair plopping-methode!

@audreyvictoria_ How to plop your hair! Even if your hair is only slightly wavy, this works well✨ #ploppingtutorial #hairtok #wavyhair #hairstyle #haircareroutine #fyp ♬ original sound - carneyval

Zo plop jij je haar

Laten we voor de uitleg een t-shirt als voorbeeld nemen. Leg voordat je gaat douchen alvast het t-shirt klaar op je bed met de mouwen en het gat waar je hoofd in gaat naar de richting van waar jij staat, scheelt je meteen weer wat werk. Als je klaar bent met douchen, moet je er eerst voor zorgen dat je je haar scruncht zodat het overtollige water uit je haar verdwijnt. Als dit gelukt is, breng je je favoriete leave-in-conditioner en krulproducten aan.

Ga dan voorzichtig met je hoofd richting het t-shirt en leg je haar precies in het midden van het shirt op een manier hoe je een accordeon gebruikt. Dan pak je de lap stof die achter je hoofd zit, richting je nek, en knoop je dit vast. Probeer je haar sowieso een uur te 'ploppen' zodat jij die perfecte krul krijgt. Langer mag natuurlijk ook!

Bron: NSMBL | Beeld: Legally Blonde