Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sweater weather: zo stijl je je favoriete gebreide trui deze herfst

Zo zit je er warmpjes bij deze herfst.

We weten allemaal dat een aantal gebreide truien of vesten in onze garderobe niet misstaan. Naast dat ze heerlijk comfortabel zitten en je lekker warm blijft tijdens de koudere maanden, zijn gebreide items ook nog eens gemakkelijk te stijlen. Wij zetten onze favo looks voor je op een rijtje.

Zelf maken

Het fijne aan knitwear is dat je je direct warm kleedt. Enne, misschien heb je het nog nooit bedacht, maar het is dus eigenlijk ook heel erg leuk om zelf eens iets te maken! Breien en haken wordt steeds populairder onder jongere generaties dan je oma, mede dankzij TikTok, en je hoeft natuurlijk geen geiten-wollen-sokken te maken.

@karas.knit.eng Youtube tutorial for the williamsburg sweater out now :) #knit #knitting #youtube #knittok #tutorial ♬ Strawberry - Prod. By Rose

Oversized

Maarre, hoe stijl je je zelfgemaakte (of toch gekochte) trui nou eigenlijk? We raden je aan om een trui of vest in een maatje groter te kopen dan je gewend bent. Oversized bij een gebreide trui is the way to go. Knitwear kan er namelijk al snel boxy uitzien. Overdrijf het daarom extra met een oversized trui en kies dan voor een meer fitted broek voor een mooi silhouette. Kijk mee hoe deze influencers de gebreide truien stijlen!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door olasumbo (@sumboowoyele)

Ton sur ton

Helemaal on trend is het dit jaar om je knitwear qua kleur te matchen met je gehele outfit. Zoals je hierboven ziet, is de hele outfit, van het gebreide vest tot de sneakers, crèmekleurig. Zo creëer je zelfs met je knitwear een chique look, die perfect is voor op kantoor, zonder dat je kou hoeft te lijden. Ook de oversized trui met een twill rok is altijd een goede keuze, maar dan moet het wel een wat zachtere herfstdag zijn. Brrr...

Beeld: BrunoPress