Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Monica Geuze over roddels: ‘Sommige dingen zijn nobody’s business’

'Ik ga geen dingen bevestigen of ontkrachten.'

Gouden Televizier-Ring Gala 2022 - Rode Loper

Monica Geuze timmert al jaren hard aan de weg op social media. Met een enorme following op YouTube, Instagram en TikTok weet ze dan ook als geen ander hoe het is om in de spotlights te staan én wat daar allemaal bij komt kijken.

Veel veranderd

Het begon allemaal met vloggen op YouTube. Inmiddels is Monica Geuze ook groot op Instagram, TikTok en heeft ze haar eigen lifestylemerk SOPHIA MAE. In Cosmopolitan blikt Monica terug op de afgelopen jaren. "In de afgelopen vijf jaar is er enorm veel veranderd, maar wat mijn wereld echt op z’n kop heeft gezet is de geboorte van Zara-Lizzy", vertelt ze. "Het verandert je zó als mens om de verantwoordelijkheid voor iemand anders te dragen. Daar komt een gevoel bij kijken dat ik daarvoor nog niet kende."

Onzekerheid

Hoewel er dagelijks duizenden mensen meekijken in haar leven, staat Monica stevig in haar schoenen. "Ik ben geen onzeker persoon, ik ben best wel mild voor mezelf", zegt ze. "Natuurlijk vind ik het leuk om de deur uit te gaan met mooie make-up, leuke kleren en m’n haar mooi gedaan. Maar ik ben er ook heel realistisch over dat ik zo niet wakker word. Je kunt dan heel onzeker zijn over je uiterlijk, maar het is wat je gegeven is." En dat is met het moederschap hetzelfde verhaal, vindt ze. "Daar probeer ik ook maar over te denken dat ik het toch nooit perfect ga doen. Het draait allemaal om concessies doen. Als je de allerbeste zakenvrouw wilt zijn, dan ben je waarschijnlijk niet de allerbeste moeder. En andersom. Je wil je helemaal storten op het moederschap, maar dan heb je weer geen tijd voor drie carrières ernaast."

Roddels en kritiek

Monica staat dus al jaren in de spotlights, vindt ze dat nog weleens lastig? "Ik vind het hypocriet om te zeggen dat ik het lastig vind. Ik heb zelf voor deze baan gekozen, daar komt bekendheid bij kijken. In de eerste plaats ben ik daar heel dankbaar voor." Maar er komt soms natuurlijk ook een minder leuke kant bij kijken – al trekt ze zich daar weinig van aan. "Natuurlijk is het heel vervelend als er roddels ontstaan. Ik ga geen dingen bevestigen of ontkrachten, omdat ik vind dat sommige dingen nobody’s business zijn.”

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Brunopress