Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dilemma's met Jan Versteegh: 'Boer zoekt Vrouw of Temptation Island?'

We legden de acteur een set pittige dilemma's voor.

Premiere De Grote Sinterklaasfilm - Gespuis in de speelgoedkluis

Hij is nu te zien als de dorpse Luuk in de romkom Hart op de Juiste Plek. Woont Jan Versteegh zelf liever in een knus dorp of in de grote stad?

Acteren of presenteren?

“Presenteren is mijn grote liefde. Ik was een jaar of twaalf toen ik al riep: ‘Ik wil later bij de televisie.’ Acteren, zoals in Hart op de Juiste Plek, vind ik ook geweldig, maar omdat dat nieuw is, is dat ook heel spannend. Maak je me om drie uur ’s nachts met een plens water wakker voor Lingo, dan spring ik uit bed en weet ik: dat komt goed.”

Een loft in de stad of een boerderijtje in een dorp?

“Een boerderijtje. Ik ben opgegroeid in een dorp, Waddinxveen – niet de moeite waard om voor om te rijden. Daarna heb ik in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam gewoond, maar ik ben het meest op mijn gemak in een dorp. Zoveel verschil ik dus niet van mijn personage Luuk.”

Een avond romkoms kijken of een horror-filmmarathon?

“Een goede romkom is altijd lekker; films als Love Actually en Alles is Liefde kan ik steeds weer kijken. Eigenlijk is het een heel knap genre, want vul maar eens anderhalf uur met iets waarvan iedereen kan voorspellen waarmee het afloopt: liefde.”

Veel aankomen of afvallen voor een rol?

“Ik zou meer de uitdaging zien in veel afvallen, al is het allebei slecht voor je lijf. Zo’n Christian Bale, die leefde op één appel en een blikje tonijn per dag voor een rol, ik weet niet of ik dat zou kunnen. Aankomen lijkt me simpeler: ga bunkeren en stop met sporten en je kunt er donder op zeggen dat je dik wordt.”

Boer Zoekt Vrouw of Temptation Island?

“Van Boer Zoekt Vrouw heb ik nog nooit een aflevering gemist. Het is zo’n goed format en Yvon Jaspers doet dat zo knap. Je kijkt naar iemand die overduidelijk geen partner kan vinden en ze stelt precies de juiste vragen waardoor je ook precies ziet waarom.”

Duiken in een haaienkooi of bungeejumpen van de hoogste brug?

“Duiken, absoluut! Ik ben dive master en ook duikgids geweest op Curaçao; ik doe haast niets liever. Twee dieren heb ik onder water nog nooit gezien: een mantarog én een walvishaai. Het is wel een droom om naast zo’n achttien meter lang beest te hangen.”

Tekst: Jill Waas | Beeld: BrunoPress