Haircare: moet je ook een conditioner gebruiken als je kort haar hebt?

Aha!

Lees ook

Je haar is je visitekaartje. Maar wat als je last hebt van futloze lokken, krullen die op half zeven hangen, uitval of roos? Wij vroegen naar jullie meest prangende haarvragen en laten haarstylist Huub Eysink ze beantwoorden. Zo zit je nooit meer met je handen in het haar.

Stylist

Huub Eysink is international tophaarstylist. Hij heeft vier keer de award voor Hairdresser of the year bij de Coiffure Awards gewonnen, het meest prestigieuze kappersevent van Nederland. Ook werkt hij mee aan catwalkshows, tv- en modeproducties, geeft hij workshops en presentaties, en staat hij aan het roer van haarsalon Hair Plaza in Zwolle. Huub is gek op curls en kleur en beantwoordt met liefde onze prangende haarvragen. Deze keer beantwoordt hij de vraag: moet je ook een conditioner gebruiken als je kort haar hebt?

Conditioner

“Kan ik kort over zijn: ja. Er wordt vaak gezegd: gebruik geen conditioner, want daar wordt je haar vet of slap van. Maar dat is echt een fabeltje. Een conditioner voedt, versterkt en herstelt je haarschacht. En er zijn zoveel soorten. Zo heb je conditioners die volume geven, je haar hydrateren of proteïnen bevatten. En allemaal doen ze wat anders voor je haar. Check bij je kapper welke soort conditioner het best bij jouw haar en stylingroutine past.”

Tekst: Babette Dessing | Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook