Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Smeren maar: dit zijn de beste Korean zonnebrandcrèmes

Dag verbrande neus, hello mooie huid!

De belangrijkste stap in je skincare routine? SPF! Je huid beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon is ontzettend belangrijk om je huid jong en gezond te houden. Samen met een goede cleanser en moisturizer vormt zonnebrand de driehoek die je huid stralend houdt. Dat Korean skincare razend populair is, hoeven we je vast niet te vertellen. We zetten de allerbeste Koreaanse SPF's voor je op een rijtje.

Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics SPF50+ PA++++

Als je een beetje op de hoogte bent van alle trends wat betreft Koreaanse huidverzorging, ken je ongetwijfeld het merk Beauty of Joseon. De zonbescherming van dit merk staat met stip op nummer één. Verrijkt met rijst extract en probiotica uit granen geeft het je huid de boost die het nodig heeft tijdens de zonnige dagen. De milde, kalmerende ingrediënten maken dat deze crème geschikt is voor gevoelige huidjes. Mocht je graag gedurende de dag je SPF nog willen bijwerken, is de Matte Sun Stick: Mugwort+Camelia SPF50 PA++++ een ontzettend fijne optie. Het kalmerende en matterende effect van de stick is perfect voor de hete, zonnige dagen waarin je gezicht echt even extra bescherming nodig heeft. Hij is klein en makkelijk mee te nemen, dus perfect voor een SPF touch up!

COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50

Een andere absolute cult favorite is het merk COSRX. Deze zonnebrandcrème bevat een hele lijst aan verzachtende en kalmerende ingrediënten, wat heerlijk is voor je huid op zomerdagen met felle zon. Allereerst natuurlijk aloë vera, een ingrediënt dat al jaren wordt gebruikt om te kalmeren, hydrateren en als anti-aging. Voeg daar nog teunisbloem en tea tree aan toe, en je bent ready om de zon te trotseren. Omdat deze crème iets vetter is, is-ie perfect voor een wat drogere huid.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door COSRX Official (@cosrx)

Isntree Hyaluronic Acid Watery Sun Gel SPF50+ PA++++

De zonbescherming van Isntree komt in de vorm van een gel. Doordat er maar liefst acht soorten hyaluronzuren aan zijn toegevoegd is deze zonbescherming ultra-hydraterend. Tel daar nog ceramide en Centella Asiatica-extract bij op, en je hebt de perfecte cocktail die de vochtbarrière van je huid goed in stand houden, en gevoeligheid gekalmeerd terwijl je ook nog eens beschermt bent tegen de zon.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Isntree (@isntree)

ROUND LAB Birch Juice Moisturizing Sun Cream SPF50+ PA++++

Mocht je zoeken naar een zonbescherming die je huid beschermt tegen uitdroging, dan is deze van ROUND LAB een goede optie. Het belangrijkste ingrediënt is berkenboomsap, wat je huid zuivert en ontstekingen verminderd. Dit magische elixer met mineralen, enzymen, proteïnen en antioxidanten voedt en beschermt je huid tijdens de mooie zomerdagen.

SKIN1004 Madagascar Centella Tone Brightening Tone-Up Sunscreen

Last but not least is deze zonnecrème van SKIN1004 een fijne voor de geïrriteerde huid. De crème bevat onder andere niacinamide, een ingrediënt dat we inmiddels vast allemaal al kennen van Skintok. Deze alleskunner helpt met veel huidproblemen, van onzuiverheden tot roodheid of zelfs een droge huid. Goed om ook in je zonnebrand terug te zien dus!

Het merk SKIN1004 staat vooral bekend vanwege het gebruik van Madagascar Centella Asiatica extract in hun producten. Een waar wonder ingrediënt dat je huid kalmeert, verzacht en ook nog eens mooi helder maakt. Klinkt goed!

Met deze tips voor de fijnste zonbescherming ben je helemaal klaar voor de zomer. Zorgeloos met je neus in de zon een wijntje drinken, zolang je maar lekker blijft smeren!

Bron: Instagram, ELLE, Little Wonderland | Beeld: Adobe Stock