Zo slecht is aceton blijkbaar voor je nagels

Aha!

Lees ook

Ben je net je nagels aan het lakken, schiet je uit met het kwastje en moet je weer helemaal opnieuw beginnen. Nagellakremover met aceton is dan vaak reddende engel. Maar is aceton eigenlijk wel goed voor je nagels? Wij vertellen je er meer over.

Aceton

Aceton is een chemisch oplosmiddel, dat al tientallen jaren gebruikt wordt om nagellak te verwijderen van je nagels. En ook die tientallen jarenlang, waarschuwen deskundigen ons al voor de schadelijke effecten van dit chemische middeltje. Alleen al het bestaan van aceton-vrije removers, betekent al dat aceton waarschijnlijk niet heel erg goed is voor je nagels. Toch is Woman and Home op onderzoek uitgegaan en vroegen ze aan experts: ‘Is aceton slecht voor je nagels?’.

Schadelijk

Het antwoord is eigenlijk heel erg simpel. Alle experts die zijn ondervraagd waren het er allemaal over eens dat aceton wel degelijk schadelijk is voor je nagels. Maar, voordat je je nagellakremover in de prullenbak gooit, gelooft nagelstyliste Sara Sordillo dat problemen met aceton zouden kunnen ontstaan door de manier waarop je het gebruikt.

Zo laat ze weten: “Aceton droogt uit, maar zou geen schade moeten veroorzaken als je het goed gebruikt. Breng na het gebruik onmiddellijk nagelolie aan, om te hydrateren wat er verloren is gegaan door de aceton.”

Aceton-vrije removers

Nu we weten dat aceton slecht is voor de conditie van je nagels, is het simpel om te denken dat we dan maar allemaal aceton-vrije removers moeten inslaan. Toch is dit niet zo makkelijk, legt Sordillo uit. “Aceton-vrije removers zijn thuis prima te gebruiken voor het verwijderen van gewone nagellak op je handen en voeten. Het duurt misschien wel iets langer dan met aceton, maar het is zeker de moeite waard.”

Bron: Woman and Home, Dingen voor vrouwen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook