Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zien: dit is de nieuwe jury van Holland's Next Top Model

'Een perfecte en verrassende match.'

We maken ons op voor een gloednieuw seizoen van Holland's Next Top Model. Er komen steeds meer details naar buiten over de invulling van dit seizoen, en zo heeft Videoland nu ook de complete jury bekend gemaakt. Wij stellen ze graag aan je voor.

Nieuwe jury

"We stellen je graag voor aan de nieuwe jury van Holland’s Next Top Model", schrijft Videoland op Instagram. Voormalig topmodel Yolanda Hadid, fashion ondernemer Guillaume Philibert Chin en topfotograaf Philippe Vogelenzang beoordelen vanaf 5 september wekelijks wie het in zich heeft om model te worden." Onder leiding van presentatrice Loiza Lamers gaat het drietal opzoek naar hét nieuwe topmodel.

Dat Yolanda Hadid achter de jurytafel plaatsneemt, was eerder al bekendgemaakt. Zij weet als geen ander hoe de modellenwereld werkt. Haar dochters Gigi en Bella zijn al jaren topmodel en hebben de meest geweldige shows gelopen. De moeder van de twee Hadid-ladies kijkt uit naar haar nieuwe taak als jurylid. “Het is een droom om voor een nieuw seizoen van HNTM terug te keren naar Nederland. Ik ben blij om mijn ervaring uit mijn inmiddels 40-jarige carrière in de mode-industrie te mogen delen met de volgende generatie. Ik heb echt heel veel zin om het nieuwe topmodel te vinden.”

Verrassende match

Guillaume en Philippe maken de jury compleet. "De juryleden brengen ieder hun eigen expertise, kennis en ervaring mee en vormen daarmee een perfecte en verrassende match", aldus Videoland. Als founder en creatief directeur van Filling Pieces heeft Guillaume een passie voor mode en met zijn streetstyle label weet hij precies wat er speelt in de modewereld, waardoor hij de kneepjes van het vak kent en als geen ander weet waar een model aan moet voldoen. “Als student kon ik me geen fashion items veroorloven, dus de enige optie was om zelf aan de slag te gaan om mijn visie tot leven te wekken. Nu run ik een internationaal succesvol fashionbrand dat staat voor gelijke kansen voor iedereen, wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. En dat is waar dit nieuwe seizoen van HNTM natuurlijk ook voor staat, dus ik ben heel trots dat ik daar onderdeel van mag zijn.”

Philippe Vogelenzang is in vijftien jaar uitgegroeid tot internationaal gerenommeerde fotograaf, die internationale sterren als Yoko Ono, Christiano Ronaldo en Lara Stone voor zijn lens had. “Het allermooiste aan mijn baan als fashionfotograaf is dat ik de wereld over mag reizen om samen te werken met de beste mensen uit het vak. Ik heb honderden mensen voor mijn lens gehad en allemaal zijn ze anders. Bij ieder van hen ben ik op zoek naar iets iconisch. Ik ben klaar om dat te gaan vinden in deze competitie.”

Veranderende modewereld

De modewereld is aan het veranderen en HNTM verandert dit seizoen mee. Het huidige modebeeld kenmerkt zich door steeds meer diversiteit, in zowel de fashion magazines, grote campagnes als op de internationale runways. Voor dit nieuwe seizoen zijn dertien talenten geselecteerd die een representatie zijn van die veranderingen. Iedere week moeten zij bewijzen alles in huis te hebben om het ver te kunnen schoppen in de mode-scene. Ze gaan samenwerken met de beste fotografen van Nederland en maken kennis met de grootste namen uit de fashionwereld. Slechts één van hen gaat uiteindelijk naar huis met de felbegeerde titel. We can't wait! 

Holland's Next Top Model is vanaf 5 september wekelijks te zien bij Videoland. 

Bron: RTL | Beeld: Jasper Suyk