Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Merijn blikt terug op Love Island: ‘Ik weet nu nog beter wat ik zoek in een dame’

Merijn kijkt terug op een fantastisch avontuur.

It’s safe to say dat Love Islands Merijn een van de grootste gangmakers in de villa was. Toch resulteerde zijn tijd op Gran Canaria niet in het vinden van ware liefde. Maar bij de pakken neerzitten? Dat doet de goedlachse niet, hij kijkt namelijk terug op een fantastische belevenis.

Prachtige tijd

Hij vond er de liefde niet, maar voor Merijn was Love Island alsnog een geslaagd avontuur, zo blijkt wanneer we met hem bellen. “Ik heb echt het beste avontuur gehad dat ik me had kunnen wensen”, vertelt hij. “Ik heb Jules, Methi, Marvin, Lennert en Gideon daar leren kennen, broeders voor het leven! Ik had er niets aan willen veranderen."

Wensen voor de liefde

Merijn vervolgt dat hij ook zichzelf heeft ontwikkeld tijdens zijn periode op Love Island. “Ik ben nu de sterkste versie van mezelf”, stelt hij. “Hoe ik nu ben, hoe ik over dingen denk. Ik ben gemotiveerder dan ooit, ook om aan mijn eigen bedrijfje te werken. Daarnaast denk ik dat ik nu veel beter weet wat ik wel en niet zoek in een dame, daardoor ben ik misschien juist nog meer klaar voor de liefde.”

De Brabander zou graag een vrouw tegenkomen die overeenkomt met hem. “Ik zoek iemand die net als ik met passie over dingen kan praten, een dame die mij daar heel goed in kan aanvullen. Iemand met dezelfde doelen in het leven en die daar samen naartoe wil werken."

Familieman

Op Love Island ontdekte Merijn ook wat niet zo goed bij hem past, namelijk een rustige dame. “Iemand die heel rustig is en wat stiller is, past niet goed bij me.” Ook zou het voor de 22-jarige een no-go zijn als er geen klik zou zijn tussen zijn toekomstige vriendin en zijn ouders. “Als mijn toekomstige vriendin het niet met mijn ouders zou kunnen vinden, dan zou het niet werken. Dan zou dat voor mij ook meteen klaar zijn.”

Dat Merijn een familieman in hart en nieren is, bleek ook tijdens het programma. Zo kreeg de Brabander het te kwaad toen hij het had over het gemis van zijn familie. Al dacht hij voor zijn deelname dat het gemis erger zou zijn. “Ik had verwacht dat ik hen nog veel eerder en veel erger zou missen”, lacht hij. Het kwam voor hem dan ook als geen verrassing dat het gevoel alsnog de kop opstak. “Ik had het wel verwacht. Ik ben natuurlijk nog nooit zo lang van ze weggeweest en mijn gezin en mijn familie zijn gewoon alles voor me.”

Op het laatst had Merijn dan ook best moeite met het gemis. “Maar dan dacht ik aan wat ze altijd tegen me zeiden: ‘Luister, dit is iets wat je nooit meer meemaakt. Ga er gewoon volop van genieten en doe gewoon lekker je ding.' En dat ben ik gewoon gaan doen.”

Beeld: Videoland, RTL