Hello fall: deze laarzen maken dit najaar een comeback

Van biker laarzen tot westernlaarzen: deze trends ga je deze herfst veel zien.

Lees ook

Hoewel we nog volop genieten van de laatste summer days, staat het najaar alweer op de stoep. Winkels ruilen de sandalen in voor gloednieuwe collecties met laarzen. Wat je kunt verwachten? De westernlaars is here to stay, maar ook platformlaarzen en biker laarzen zijn dit najaar on trend. Wij zetten alle laarzen die volgend seizoen hun (r)entree maken op een rij.

Platformlaarzen

Trendvoorspeller Jessica Richards verwacht dat laarzen met een extreem hoge hak en zool het aankomend seizoen goed gaan doen. Volgens de expert symboliseren deze platformlaarzen escapism en vrouwelijke empowerment. “De onverschrokkenheid die wordt belichaamd door dit soort uitgebreide silhouetten voelt representatief voor de energie die zovelen van ons nu willen voelen”, zo vertelt ze aan The Zoe Report.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hiral Khatri Lad (@hirokhatri)

Nauwsluitende laarzen

Laarzen die zo nauw aansluiten dat het bijna een tweede huid is? Ook die gooien aankomende herfst hoge ogen als het aan Richards ligt. “Skin is in“, stelt de trendvoorspeller. Zwoele en nauwsluitende laarzen zullen daarom volgens haar erg gewild zijn in de herfst. Ook trendvoorspeller Jane Kellock sluit zich daarbij aan. Zij denkt dat ook de zogenoemde sok-laarzen komend seizoen veel te zien zullen zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wachana Chars (@wachachar)

Biker laarzen

Om de stoere laarzen kunnen we niet meer heen, ook niet in de herfst. “Motorcross-looking laarzen met ritsen en hardware zijn de focus voor de herfst van 2022″, aldus Kelloch. De trend speelt ook in op de huidige obsessie met alles wat met Y2K-stijl te maken heeft, vervolgt de trendvoorspeller. We gaan namelijk weer veel studs en gespen terugzien, die in de zero’s zo populair waren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @camillecharriere

Westernlaarzen

Westernlaarzen gaan nu al meerdere seizoenen mee en hoeven ook dit jaar nog niet het veld te ruimen. Sterker nog, ze zijn misschien wel populairder dan ooit. Wel weten Kellock en trendvoorspeller Lindsey Smecker te vertellen dat ze een kleine make-over hebben gekregen. Zo gaan we dit seizoen cowboylaarzen zien die hoger zijn, meer kleur bevatten of een leuke print hebben.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tia Lineker (@tialineker)

Rubberen regenlaarzen

Misschien niet de eerste laars die je in gedachten had voor de laarzentrends van dit seizoen, maar Kellock weet het vrij zeker. Zij verwacht dat we veel Wellingtonlaarzen en rubberen regenlaarzen gaan zien. Uiteraard wel met een net andere look en feel dan toen we 6 jaar oud waren. De trendvoorspeller tipt dan ook de Crocs x Balenciaga collab – een stijlvollere regenlaars.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Grece Ghanem (@greceghanem)

Ook Smecker verwacht dat de regenlaars een enorme hit gaat worden. “Trending in zowel hoge als lage stijlen en in leuke kleuren met een matte finish.” Waarom deze laarzen nu zo populair raken? Omdat onze liefde voor the outdoors steeds groter wordt, en wat is er dan handiger dan een fashionable waterproof laars?

Bron: Marie Claire, The Zoe Report | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook