Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vaak droge ogen? Dat zou weleens door je wimperlengte kunnen komen

Hier hadden we nog niet over nagedacht.

Vaak merk je het ineens aan het eind van de dag: je ogen voelen behoorlijk droog aan. Er zijn meerdere oorzaken voor aan te wijzen, waaronder lang staren naar een beeldscherm. Iets waar wij nog niet over nagedacht hadden, is dat het ook door de lengte van je wimpers kan komen. Say what?

Twee handige functies

Wimpers zorgen er niet alleen voor dat je een mooie oogopslag krijgt, maar ook dat er vuil uit je ogen wordt gehouden. Daarnaast dienen je wimpers als een soort mini-schild tegen lichte briesjes, waardoor je dan geen last krijgt van traanogen.

Lange, volle, mooi krullende wimpers zijn onze droom. Toch zijn lange wimpers minder ideaal dan je zou denken, vertelt oogarts Diana Hilal-Campo aan Mind Body Green. Als je wimpers namelijk te lang zijn, bijvoorbeeld door wimperextensions, kan dat een wind tunnel effect veroorzaken. Dat zorgt ervoor dat je ogen minder vochtig worden, waar je na een tijdje dus last van kunt krijgen.

De ideale wimperlengte

Je wimpers moeten dus niet te lang zijn, want dat zorgt voor uitdroging. Te korte wimpers zorgen er echter voor dat je ogen niet goed beschermd zijn tegen vuil van buitenaf. Wat is dat de ideale wimperlengte? Daar is in China onderzoek naar gedaan. Uit dat onderzoek bleek dat de ideale wimperlengte maximaal een derde van de breedte van je oog is. Langer dan dat betekent uitdroging, korter betekent minder bescherming.

Vergeet de mooie lange wimpers zoals die van de celebs dus maar. Tuurlijk, je kunt prima af en toe nepwimpers opplakken voor leuke gelegenheden, maar voor je alledaagse look is het beter om less is more te hanteren.

Bron: NSMBL, Mind Body Green | Beeld: iStock